Ceturtdien pulksten 18 Pārventas bibliotēkā tiks atklāta Laimdotas Junkaras gleznu izstāde Tveicē, bet 3. augustā plkst. 15 Ventspils Galvenajā bibliotēkā atklās gleznotājas Ievas Bondares personālizstādi Gads&Laiki.

Izstāde Tveice - tās ir gleznas, kas tapušas pēc darba pabeigšanas pie grāmatas Dzīve pie Ventas Piltenes pagastā un kaimiņos. Gleznās atainotas mākslinieces izjūtas, glābjoties no lielās tveices, kas pārņēma mūs maijā un jūnijā.

Pati Junkara teic, ka ēnas ir ļoti krāsainas un dzīvas. Izstādē galvenokārt aplūkojami šogad tapušie darbi, bet ir arī agrāko gadu skiču realizējums. Daudzus gadus dabā vērotās noskaņas gleznotas, nokopējot konkrēto objektu vai situāciju, bet darbnīcā ar krāsām mēģināts izteikt redzēto. Tādā veidā gleznas var uzskatīt par mākslinieces atmiņu stāstiem.

Izstāde bibliotēkā būs apskatāma līdz 7. septembrim.

Ievas Bondares personālizstādēpārstāvēti dažādu gadu un laiku darbi, ko vieno gada un gadalaiku cikls, kā arī mākslinieces lietotā gleznošanas tehnika. Šie darbi parāda mākslinieces pasaules uztveri, krāsu intensitātes pārdzīvojumu un krāsu ritmu, kas eļļas krāsās fiksēta dažādos gadalaikos un dažādos mākslinieces dzīves posmos. Šī ir jau otrā Bondares personālizstāde Latvijā, un apskatei tiks izlikti dažādu žanru darbi, galvenokārt ainavas un klusās dabas, kā arī cilvēka studijas.

 

Personālizstāde Gads&Laiki būs apskatāmalīdz 5. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: