Ventspils aktīvo sieviešu sabiedrība „VASSA” aicina uz Kurzemes Katūna balli, kas notiks 23. jūlijā plkst. 15.00 Osta ielas promenādē, pie Hercoga Jēkaba piestātnes.

Katūna balles idejas autors ir Latvijas sieviešu asociācija, un jau piekto gadu pēc kārtas šie vasaras svētki cildina mūsu brīnišķīgo pilsētu, pulcinot kopā ļaudis no dažādām pilsētām un valstīm. Katūna balles galvenais mērķis ir labdarība.

 

Sekojot sieviešu aktivitātēm un sevišķi mazā biznesa atbalstam, pasākuma spilgtākais notikums būs konkurss „Šuju pati”. Šogad konkursa tēma ir „Sārtās buras”.

 

Arī šogad organizatori piedāvā brīnišķīgajām dāmām noticēt sev, izrādīt mākslinieciskās spējas un šūt pašu rokām apbrīnojamus tērpus no dabīgiem materiāliem: kokvilnas, zīda un vilnas. Tēma – „Sārtās buras” ļaus konkursa dalībniekiem demonstrēt savu fantāziju vasaras tērpu un aksesuāru izgatavošanā. Šī gada konkursa jauninājums - demonstrēto tērpu un aksesuāru izpārdošana un iegūto līdzekļu novirzīšana labdarībai.

 

Kompetentā žūrija, kuras sastāvā iekļauti Latvijā pazīstami cilvēki un citu valstu dizaineri un modelētāji - Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Latvijas Biznesu biedrības apvienības prezidente Irīna Pētersone, žurnāla „Ļubļu” žurāliste Ņina Doždeva, dizainere no Rīgas Tatjana Pavlova, Eiropas Komisijas Latvijas pārstāve Ina Šteinbuka un modelētāja no Ukrainas Svetlana Karpova novērtēs dalībnieču tērpus un pasniegs uzvarētājām balvas nominācijās. Konkursa organizatori ir sagatavojuši piemiņas balvas visām dalībniecēm.

 

„Kurzemes Katūna ballē 2013” būs koncerta programma, konkursi. Pasākuma gaitā noritēs tirdzniecība. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt ēdienus un delikateses no Itālijas, iegādāties sieviešu rokdarbus no zīda, salmiem, pērlītēm, māla, kā arī lelles. Būs laukumi, kuros viesi no Ukrainas un Baltkrievijas organizēs meistarklases pērļošanā, rotu, ziedu, gleznu un salmu buķešu izgatavošanā, kā arī filcēšanu uz zīda un veidošanu no māla. Šajās meistarklasēs būs iespēja piedalīties arī 23. jūlijā Amatu mājā no plkst.11.00 līdz 14.00. Tāpat norisināsies lietišķā stila aksesuāru demonstrācija sabiedrības "Pērļu pasaule” vadībā.

Pasākuma programma

15:00- 15:15 Pasākuma atklāšana. Pasākuma vadītājs Aleksandrs Mirvis iepazīstinās ar žūrijas locekļiem, sponsoriem, izpildīs dziesmu;

15:15-16:15 Šuvēju konkurss „Šuju pati”/ Tēma „Sārtās buras”/;

16:15-17:15 Ukrainas modelētājas Svetlanas Karpovas defilē ar muzikālām pauzēm.

Muzikālajā priekšnesumā piedalās:

  • M.Solovjovas deju studija ”Skaistums un grācija”;

  • solisti - Vjačeslavs Zagoruļko, Maša Morozova, Katrīne Bindere, Jeļena Vaseva no Ventspils un Aleksandrs Smirnovs no Rīgas;

  • Solisti Aleksandrs Mirvis un Tatjana Saksaganska izpildīs jaunās dziesmas no cikla „Sārtās buras”, kas ir radītas Ventspilī (Aleksandra Ivanova mūzika, Aleksandra Mirvja vārdi);

17:15- 17:50 konkursa dalībnieku apbalvošana;

17:50- 17:55 pasākuma organizatoru Biedrības „VASSA” sveiciens;

17:55 muzikāls noslēgums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: