Kārļa Štrāla XIV Starptautiskajā konkursā „Jaunais flautists”, kas no 17. līdz 19. aprīlim norisinājās Augusta Dombrovska mūzikas skolā, tika pārstāvēta arī Ventspils.

Kā jau ierasts šo konkursu organizēja Brāļu Jurjānu biedrība un šogad tajā piedalījās ap 60 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

 

Konkursa otrajā kārtā jeb finālā Ventspils Mūzikas skolu pārstāvēja divas audzēknes. Vairāk nekā 20 dalībnieku konkurencē Renāte Lodziņa B vecuma grupā ieguva 3. vietu un Laureāta diplomu, bet Terēza Tīrmane šajā grupā ieguva 1. pakāpes diplomu.

 

Pedagoģe Aina Lodziņa atzīst, ka ir gandarīta par abu meiteņu sasniegumiem, jo īpaši viņa priecājas par Terēzu, kura šogad bija pati jaunākā dalībniece B grupā un kurai bija jāiztur vislielākā slodze daudz pieredzējušāku dalībnieku konkurencē. Tā kā pērn Terēza konkursā „Jaunais flautists” A vecuma grupā izcīnīja 1. vietu, tad līdz ar to pēc konkursa nolikuma viņa šogad vairs nevarēja piedalīties savā vecuma grupā un bija jāstartē jau nākamajā grupā, kur arī savu spēlētprasmi lieliski apliecināja.

 

Koncertprogrammā dalībniecēm bija jāatskaņo divi skaņdarbi, viens no tiem bija obligātais - lietuviešu komponista J. Pakalna skaņdarbs “Deja ar riņķi”, bet otrs pēc izvēles. Terēza Tīrmane konkursa otrajā kārtā izpildīja arī komponista A. Hačaturjana skaņdarbu “Valsis”, savukārt Renāte Lodziņa - B. Malique skaņdarbu “Barkarolla & Tarantella”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: