Šo ceturtdien Ventspils Jaunrades namā norisināsies Ziemeļkurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums. Šogad sarīkojums plānots īpaši grezns, jo tiks svinēta tā 25 gadu jubileja. Pasākuma tēma ir „Gudru ņēmu padomiņu”.

Pasākumā piedalīsies piecas folkloras kopas: Ventspils Jaunrades nama bērnu un jauniešu kopa - „Rotaļnieki”, Tārgales bērnu folkloras kopa - „Piški kāndla”, Vārves bērnu folkloras kopa - „Vēlava”, Popes folkloras kopa - „Pūnika” un Jūrkalnes etnogrāfiskais ansamblis – „Mazie suiti”.

 

Bez folkloras kopām piedalīsies arī 4. vidusskolas 1. klašu skolēni un Zūru pamatskolas pirmsskolas audzēkņi. Pasākums sāksies plkst. 13.00 un ilgs līdz 15.00.

 

Folkloras sarīkojuma programma ir daudziem priekšnesumiem, dejām un dziesmām bagāta, taču, lai skatītāji varētu ne vien skatīties, bet arī piedalīties, tiks spēlētas dažādas tautiskas spēles un rotaļas. Uz Jaunrades namu tiek aicināti visi ventspilnieki un pilsētas viesi, kuri vēlas labi pavadīt laiku un baudīt skaistu pasākumu.

 

Folkloras kopas „Rotaļnieks” vadītāja un pasākuma koordinātore Ināra Salava pārliecināta par folkloras nozīmi Latvijas sabiedrībā: „Folklora ir pamats daudzās dzīves jomās, kā, piemēram, uzvedība, tikums, darbaprieks, dziedāšana u.c. Pasaulē slavenie latviešu kori ir cēlušies tieši no folkloras dziedātājiem. Vienmēr ir vērts atzīmēt, ka Latvijas folklora ir bagātīga un ļoti plaša, var teikt, ka katram mēnesim latviešiem ir pašiem savas spēles un tradīcijas, kuras veiksmīgi varētu aizstāt no ārzemēm cēlušos svētkus.”

 

Jau senā vēsturē latvieši ir mācējuši ne vien smagi strādāt, bet arī no sirds priecāties un atpūsties. Apmeklējot folkloras kopu rīkoto pasākumu, tā viesiem būs iespēja iemācīties svinēt un dzīvot latviskā garā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: