19. aprīlī Kultūras centrā plkst. 19.00 notiks latviešu dramaturģes Leldes Stumbres lugas „Plīvurītis ar punktiņiem” izrāde.

Klasiskajā pārpratumu komēdijā darbosies interesants ansamblis – pati lugas autore, aktieri Aivars Siliņš un Anna Šteina, tautā mīlētais šovu vadītājs Valters Krauze, humora zvaigzne Jana Duļevska, kā arī dramaturgs Kārlis Anitens, kurš ir iestudējuma turnejas versijas režisors. Izrādes oriģinālu iestudēja TV režisore Baiba Rožkalna.

Ir stāsti, kas līdz galam nav izstāstīti un ir izrādes, kas līdz galam nav nospēlētas. Todien, 2009. gada 24. martā – pirmizrādes rītā, - neviens no izrādes dalībniekiem vēl nenojauta, ka jau ap deviņiem vakarā Rīgas teātra klubā „Austrumu robeža” būs dzimis veiksmes superstāsts. Izcilās latviešu dramaturģes Leldes Stumbres, kurai šī izrāde bija debija aktiermākslā, pārpratumu komēdija „Plīvurītis ar punktiņiem” kļuva par vienu no 2009. – 2010. gada spēlētākajiem jauniestudējumiem Latvijā. Lai gan aizņemtības dēļ 2011. gada rudenī dalībnieki vienojās pārtraukt komēdijas izrādīšanu, visiem bija skaidrs, ka kaut kad notiks lielā atgriešanās. 2012. gada vasarā aktieri satikās īpašā bohēmiskā „Plīvurīša” izrādē un nolēma: 2013. gada sākumā „Plīvurītis” dosies tūrē pa Latviju. Radošajai komandai pievienojusies arī kostīmu māksliniece Elita Patmalniece.

“„Plīvurītis ar punktiņiem” ir smeldzīga komēdija par cilvēka vēlmi pasauli mainīt pēc sava prāta un par realitāti, kurā dzīve pati saliek visus punktiņus uz „i”. Šis ir stāsts par kādu māti, kura ar savu „stingro roku” izaudzinājusi nekam nederīgu dēlu, taču vainu neatzīst. Viņa rada ģeniālus plānus „A”, „B”, C” un „D”, kā dzīvi izmainīt, bet, protams, nekas neizdodas,” saka lugas autore Lelde Stumbre.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: