13. jūlijā plkst. 20.00 jau ceturto gadu Jūras svētku ieskaņā teātra namā Jūras vārti notiks mūzikas un mākslas pusnakts pasākums Jūrziņš 4.

Aktivitātes notiks četrās zālēs, apvienojot mūzikas, vizuālās mākslas un kino žanrus.

Pusnakts īpašie viesi – grupa no Lielbritānijas Kids On Bridges, kuras dibinātājs ir mūziķis Kristians Brags.

Kids On Bridges raksturo pozitīvs viegli, elektroniski ritmi un vokāls, kas kopā veido nedaudz dīvainu, bet baudāmu kaifīgu mūziku. Grupas roka un sintīpopa stilu sajaukumu nereti pielīdzina Daft Punk, New Order un Justice daiļradei, kas, kā atzīst Kids On Bridges mūziķi, arī ir viņu galvenais iedvesmas avots.

Kopā ar elektroniskās mūzikas leģendu OMD grupa Kids On Bridges pavisam nesen piedalījās kluba Eric’s atklāšanā Liverpūlē, kā īpašs viesis tā bija ielūgta vienā no slavenākajiem mūzikas klubiem Tipitina Ņūorleānā, ASV. Grupa ar panākumiem ir remiksējusi Gremmy balvu ieguvušo Ledisi singlu Pieces of Me, savukārt šobrīd tā strādā pie Lenija Kravitza dziesmu remiksiem.

Dalību pasākumā Jūrziņš 4 apstiprinājusi arī Latvijā labi pazīstamā grupa PeR un elektroniskās mūzikas projekts Riga Metro un radio Naba raidījuma Rasols dīdžeji Arno un Bombey.

Grupai PeR pērn izdevās sasniegt vairākas Eiropas mūzikas topu virsotnes. 2011. gads iezīmējās ar diezgan lielu ārzemju mūzikas portālu un to veidotāju interesi, par PeR rakstīja Meksikā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un pat Brazīlijā. Šogad grupa izdevusi pirmo lirisko singlu Soulshaker, kurā kā vienmēr, eksperimentējot ar skanējumu un ieraksta apstrādi, PeR izmanto loop un balss efekta pedāļus, lai singla vadmotīvu ierakstītu nevis ar mūzikas instrumentiem, bet gan ar pašu balsīm.

Riga Metro ir viena no kolorītākajām pašmāju elektroniskās mūzikas grupām un pārstāv trip-hop un drum&bass mūzikas žanru miksli dzīvajā izpildījumā, kas elektroniskās mūzikas lauciņā ir samērā reta parādība. Grupa par savas aktīvās darbības sākumu uzskata 2008. gada nogali, veiksmīgi iekļaujotis Latvijas vadošo festivālu programmās un piedaloties arī tuvāko kaimiņvalstu elektroniskās mūzikas festivālos.

Dj Bombey, latviešu dīdžejs un ierakstu kolekcionārs kopš 2000. gada, ir DABA.INFO promo grupas biedrs un aktīvs raidījuma Rasols Radioshow Radio Naba 93.1 FM Rīgā veidotājs. Savukārt Dj Arno izpilda gan vertikāli dejojošo chillout mūziku (dub, dub techno, funk, afrobeat, nujazz, psychedelic, rock, spoken word un tribal), gan militāri skarbus ritmus (dark techno, raggacore unj rhythmic noise).

Kino cienītāji varēs noskatīties Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps pašmāju autoru īsfilmu programmu, kurā iekļautas tādas filmas kā Logs jeb mistisku trilleri ar skaistiem meliem, Gūtenmorgens un trešā acs, kurā varonis dodas psihodēliskā ceļojumā, lai atvērtu trešo aci, un Ilzes Kungas melodramatiski ironiskā filmu Gaismas zīmes. Vēl festivālā izrādīs tādas filmas kā Aiz žoga, Aptumsums, Pielaikot un animācijas filmas Ursus un Norīt krupi.

Jūrziņa laikā Jūras vārtos būs apskatāmas izstādes un darbosies vairākas radošās darbnīcas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: