Viens no Pilsētas svētku īpašajiem pārsteigumiem ir operas izrāde. Piektdienas vakarā teātra namā Jūras vārti skanēs Dž. Pučīni Čo-čo-sana jeb Madame Butterfly.

Pēdējā brīdī izrādes režisors Jurijs Aleksandrovs, ko dēvē par otru Dzefirelli, nolēmis mainīt galvenās lomas tēlotāju. Profesionālais mūziķis, operteātra Saint Petersburg Opera radītājs, geišas Čo-Čo-sanas atveidojumam izvēlējies Astrahaņas Valsts muzikālā teātra solisti Jeļenu Razguļajevu.

«Viņas soprāns ir briljants, viņa ir pērle, galvastiesu pārāka pat citām dziedātājām,» runājot par jauno opermūzikas zvaigzni, ar uzslavām neskopojas Siguldas Opermūzikas svētku organizators un mecenāts Dainis Kalns. Viņa mērķis, rīkojot svētkus, vienmēr ir bijis aicināt uzstāties labākos mūziķus un māklsiniekus, un tas sakāms arī par Aleksandrovu. Režisors ar nožēlu paziņojis, ka nākamgad nevarēs piedalīties Siguldas Opermūzikas svētkos, jo Veronas arēnā iestudēs Dž. Verdi Traviatu, bet pirms četriem gadiem Veronā viņa režijā izrādīja Dž. Pučīni Turandotu.

Mīlot Ventspili un cienot ventspilniekus, Kalns šoreiz paplašinājis opermūzikas svētkus, piedāvājot mums pirmajiem baudīt Čo-čo-sanu. Jūras vārtos to izrādīs 6. augustā, Siguldā – 8. augustā: «Ventspils ar atjaunoto teātra namu ir piemērota operas, kas ir augstākā mākslas izpausme, izrādīšanai. Harmoniska vide veido harmoniskas personības, un ceru, ka pasaules izlases ansamblis, kāds mūs priecēs Čo-čo-sanā, piemēram, Krišjānis Norvelis, Guntars Ruņģis, Ahmeds Agadī, Sergejs Kaļinovs diriģenta Aleksandra Viļumaņa vadība sniegs daudz pozitīvu emociju.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: