19 gadus vecs puisis šonedēļ pakāries Valsts policijas Ventspils iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Jaunais cilvēks jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga. Policija neatklāj, par kādu nodarījumu jaunietis aizturēts un izolatorā ievietots šajā reizē. Tāpat policija klusē par to, kādā veidā jaunietis pakāries. «Pašnāvības ir sensitīva informācija, par ko plašāk nevajadzētu runāt,» norāda Šteinberga. Policijā par notikušo ir uzsākta dienesta pārbaude un ierosināts kriminālprocess, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus. Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana.

 

Arī pirms četriem gadiem – 2010. gada februārī – Ventspils iecirknī notika līdzīgs gadījums. Toreiz īslaicīgās aizturēšanas izolatorā pašnāvību izdarīja 43 gadu vecs vīrietis, kas bija aizturēts aizdomās par netiklu darbību veikšanu. Viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu – un ievietoja kamerā. Arī toreiz policija neprecizēja, kā, kādos apstākļos tas noticis un kāds konkrēti bijis viņa pastrādātais noziegums, taču runa bijusi par ļoti nopietnu nodarījumu. Iespēja, ka arestantam kāds palīdzējis nomirt, bija maz ticama, jo kamerā viņš atradās viens.

 

Līdzīgi gadījumi notiek arī citos policijas iecirkņos. Pērn Rīgā policijas izolatorā pakārās narkodīleris, bet vēl pirms tam citā Rīgas izolatorā savā kreklā pakārās par zādzību aizturēts 23 gadus vecs jaunietis. Arī Ludzas izolatorā savulaik pakārās 19 gadus vecs puisis, kurš bija apsūdzēts par kaimiņu mājas apzagšanu. Viņam draudējis tikai nosacīts sods, tādēļ nav bijusi saprotama puiša vēlme izbeigt dzīvi. Bet Liepājā īslaicīgās aizturēšanas izolatorā pirms vairāk nekā desmit gadiem pakārās iepriekš sešas reizes sodīts noziedznieks, kurš bija arestēts par savas sievasmātes saduršanu. Deviņdesmito gadu sākumā Liepājas izolatorā bijuši reģistrēti vēl trīs gadījumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: