Kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodota krimināllieta par vīrieša piekaušanu līdz nāvei Irbenē, par ko apsūdzēti 22 un 21 gadu veci vīrieši.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 4. septembrī ap pulksten 8 Irbenē bijušās armijas pilsētiņas Zvaigznīte teritorijā tika atrast 66 gadus veca vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā policija arī aizturēja trīs aizdomās turamos, kuriem nākamajā dienā ar Ventspils tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Vēlāk noskaidrots, ka šo trijotni kopā bijuši vēl trīs vīrieši, kuriem šobrīd apsūdzības izvirzītas vien par mopēda zādzību.

 

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 3.septembra vakarā minētie seši vīrieši ar automašīnu izbrauca no Ventspils novada Ances pagasta Rindas ciema, lai dotos uz jūru. Pa ceļam viņi apstājās Irbenē, Zvaigznītes teritorijā, lai sargam palūgtu cigaretes. Viens no viesiem par kaut ko sastrīdējies ar sargu, bet pēc izlamāšanās jaunie vīrieši devās tālāk. Braucot uz Miķeļtorni, minētās personas iebrauca kādās mājās Tārgales pagastā, kur, izmantojot saimnieka prombūtni, nozaga viņa mopēdu, kas bija novietots ārpusē pie mājas. Nākamās dienas rītā tas aizstumts uz mežu un paslēpa zem zariem.

 

Braucot atpakaļ no Miķeļtorņa, divi no vīriešiem ierosināja vēlreiz apstāties Zvaigznītes teritorijā, lai varētu piekaut sargu. Tā arī tika darīts – divi puiši iekļuva aizslēgtajā teritorijā un vairākkārtīgi ar kājām un dūrēm sita vīrieti. Izkļuvuši no teritorijas un satikuši pārējos, banda nolēma, ka sargam ticis pārāk maz. Tāpēc 66 gadus vecais vīrietis apciemots vēlreiz, turklāt šoreiz trijotne ne tikai situsi ar dūrēm un spērusi kājām, bet arī likusi lietā lauzni. Ar to vairākas reizes sists pa ķermeni, bet pēc tam, pametot upuri nekustīgi guļam uz zemes, trijotne devusies prom.

 

Kriminālprocesā tika nozīmētas vairākas ekspertīzes, tajā skaitā tiesu-medicīniskā un kompleksā DNS. Noskaidrots, ka miesas bojājumi pieskaitāmi smagiem, dzīvībai bīstamiem, un un bijuši par iemeslu cietušā nāvei.

 

Policija uzskata, ka lietas materiālos ir pietiekoši daudz pierādījumu, kas pierāda jauniešu vainu gan slepkavībā, gan zādzībā. Tāpēc nolemts Krimināllietas materiālus nodot Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret visiem sešiem noziegumos iesaistītajiem vīriešiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: