Katra mācību gada noslēgumā skolas “Gudrinieks” audzēkņi dodas mācību ekskursijā. Četru dienu garumā 6.-9. klašu skolēni devās uz Kopernika Zinātnes centru Varšavā, Polijā. Ekskursijā piedalījās 35 skolēni.

Ceļojuma laikā viena diena tika pavadīta Belovežas gāršā, nacionālajā parkā, kas atrodas abpus Polijas un Baltkrievijas robežas abu valstu teritorijā. Bērni uzzināja daudz jauna par dabas daudzveidību lapu koku mežos, redzēja sumbrus, vilkus, savvaļas zirgus un citus dzīvniekus, kā arī apmeklēja dabas muzeju.

Varšavas Kopernika Zinātnes centrā skolēniem bija brīva izvēle doties, kur vēlas. Tā bija iespēja patstāvīgi iepazīties ar dažādiem objektiem un izmēģināt tos darbībā, pašiem pārbaudīt savas zināšanas dažādos fizikas procesos, iepazīt cilvēka ķermeni, uzzināt dažādas likumsakarības dabā.

Kad jaunieši un pedagoģes satikās, tika secināts, ka visu ekspozīciju Zinātnes centrā nepaspēja apskatīt. Katrs bija redzējis un izmēģinājis kaut ko citu.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktores vietniece Ligita Priekule pastāstīja, ka Varšavā ceļotāji apskatīja arī vecpilsētu un karaļa pili, kas izskatās pavisam sena, bet uzcelta tikai pēc Otrā pasaules kara, vadoties pēc saglabātajiem rasējumiem. Tāpat tika aplūkoti pieminekļi Šopēnam un Kopernikam. Izbaudīta pilsēta vakara gaismā, izstaigāts karaliskais Lazienki parks un gaisa dārzs virs universitātes bibliotēkas. Polijā jaunieši izbrauca arī ar kuģīti pa Augustovas ezeriem un apskatīja cara vilcienam paredzētos viaduktus, kas tā arī netika pārvietojies.

Ar pilsētas domes atbalstu, mācību ekskursija tiek piedāvāta čaklākajiem skolas “Gudrinieks” apmeklētājiem. Audzēkņi jau bijuši AHHA centrā Tartu, delfinārijā Klaipēdā, zooloģiskajā dārzā Daugavpilī un Jūras muzejā Tallinā.

Radošo spēju un intelekta attīstības skolā “Gudrinieks” mācās 4.-9.klašu skolēni no visām Ventspils skolām. Tie ir zinātkāri un darboties griboši bērni, kam skolotāji rekomendējuši ārpus mācību programmas vēl dziļāk izzināt dažādus dabas procesus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: