Jau 5. gadu pēc kārtas Ventspilī no 10. līdz 14. oktobrim notiks Karjeras nedēļa, kuras tēma šogad visā Latvijā ir “ES BŪŠU darba tirgū”.

Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū.

Karjeras nedēļa pirmdien, 10. oktobrī, ar dažādiem tematiskiem pasākumiem tiks atklāta skolās, kā arī plkst. 17:00 Ventspils Jauniešu mājā, nododot skatītāju vērtējumam karjeras tēmai veltītās vizuālās mākslas konkursa darbu izstādi un sveicot konkursa laureātus.

“Aicinu jauniešus izmantot šo nedēļu, lai kārtīgi padomātu par savu nākotni – apzinātu savas spējas un intereses, runātu ar vecākiem un citiem pieaugušajiem par viņu karjeras pieredzi, saprastu, kādas prasmes nepieciešams attīstīt un kas var palīdzēt. Dalība Karjeras nedēļas pasākumos ir iespēja neatlikt uz pēdējo brīdi izvēli, kādu profesiju apgūt vai ko studēt augstskolā. Jo plašāks redzeslauks būs iegūts pirms izvēles izdarīšanas, jo pamatotāka būs izvēle,” stāsta Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālists un Karjeras nedēļas koordinators Kristians Jacevičs.

Karjeras nedēļas laikā Ventspils jaunieši visu nedēļu iesaistīsies dažādās aktivitātēs savās skolās, kā arī ārpus skolām, piemēram, jauniešiem 11. oktobrī būs iespēja “ēnot”* dažādu profesiju pārstāvjus gan uzņēmumos, gan pašvaldības un valsts iestādēs. Tāpat jauniešiem būs iespēja viesoties Ventspils Augstskolā un Ventspils Tehnikumā, lai uzzinātu par augstākās vai profesionālās izglītības nozīmi karjeras ceļā. Savukārt 14. oktobrī jaunieši pulcēsies Ventspils Jauniešu mājā uz diskusiju, lai apmainītos ar viedokļiem par dažādiem ar karjeru saistītiem jautājumiem, tajā skaitā par jauniešu vasaras nodarbinātību, praktisko uzņēmējdarbības izglītību, brīvprātīgo darbu u.c. Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Ventspilī var iepazīties vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela.

*Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: