Piektdien, 6. septembrī, Ventspils Augstskola, AS "RD ALFA Mikroelektronikas departaments" un nodibinājums "Ventspils Augsto tehnoloģiju parks" parakstīs sadarbības memorandu, kas apliecinās vēlmi un interesi attīstīt sadarbību elektronikas rūpniecības, kosmosa tehnoloģiju un izglītības attīstībā.

Memorandu no Ventspils Augstskolas puses parakstīs mācību prorektors Kārlis Krēsliņš, no AS "RD ALFA mikroelektronikas departaments" puses - valdes priekšsēdētājs Mihails Lapkis, bet no nodibinājuma „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” puses valdes priekšsēdētājs Ivars Eglājs.

 

Memoranda parakstītāji apņemas kopīgi veidot labvēlīgu vidi uzņēmumu attīstībai Ventspilī, par galveniem mērķiem izvirzot: 1) nodrošināt elektronikas un mikroelektronikas jomā izglītotu, kvalitatīvu un industrijas prasībām atbilstošu darbaspēka pieejamību; 2) elektronikas un mikroelektronikas nozares īpatsvara palielināšanu Ventspilī un jaunu elektronikas uzņēmumu piesaisti pilsētai; un 3) kvalitatīvu un pārdomātu ražošanas telpu, laboratoriju un infrastruktūras pieejamību pilsētā.

 

Saskaņā ar memorandu, Ventspils Augstskola:

  • kopā ar AS "RD ALFA mikroelektronikas departaments" izveidos studentu grupu Ventspilī pētniecības un attīstības projektu ieviešanai mikroelektronikas jomā;

  • informēs elektronikas studiju virziena studentus par prakses vietām un piedāvātajām bakalaura un maģistra darbu tēmām mikroelektronikas jomā AS "RD ALFA mikroelektronikas departaments" ražotnē Rīgā;

  • kā arī attīstīs augstākās izglītības programmas un stiprinās pētniecības un zinātnes kapacitāti, lai nodrošinātu cilvēkresursus nozares attīstības.

Nodibinājums „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks" piedāvās nepieciešamo infrastruktūru (t.sk. telpas, komunikācijas) studentu darba grupai Ventspilī un AS "RD ALFA mikroelektronikas departaments" projektu realizācija; sadarbosies ar AS "RD ALFA mikroelektronikas departaments”, lai analizētu iespējas izveidot ražotni Ventspilī; kā arī veicinās savstarpējo kooperāciju un jaunu projektu identifikāciju Latvijas Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu nozares klastera ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: