Piektdien, 21. jūnijā, Ventspils Augstskolā notiks izlaidums, kurā diplomus par iegūtu augstāko izglītību saņems 133 bakalauri un 28 maģistri no astoņām dažādām studiju programmām.

Izlaiduma svinīgā ceremonija notiks plkst. 14.00 Olimpiskā centra “Ventspils” (OC “Ventspils”) Basketbola hallē, bet plkst. 16.20 absolventi, docētāji un administrācijas personāls dosies svinīgajā gājienā no OC “Ventspils” līdz kuģīša “Hercogs Jēkabs” piestātnei Ventas promenādē.

Ekonomikas un pārvaldības fakultātē šogad darbus aizstāvēja 51 bakalaurs un 17 maģistri. Bakalauru vidū augstāko vērtējumu - “teicami” - Gala pārbaudījumu komisija piešķīra sešiem studentiem, tomēr kā vislabākie tiek uzteikti sekojoši darbi: Madaras Grinvaldes darbs “Interaktīvā zinātnes muzeja “Kurzemes Democentrs” mārketinga stratēģijas izstrāde”, Santas Ikaunieces darbs „Darbinieku tiesību ievērošana - korporatīvās sociālās atbildības sastāvdaļa Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiālē” un Līgas Upenieces darbs „Uzņēmējdarbības strukturālās izmaiņas Ventspilī”. Turpretim maģistru vidū augstāko vērtējumu “teicami” saņēma Armands Āboliņš un Nauris Jūrmals.

Informācijas tehnoloģiju fakultātē kopā aizstāvējās 41 bakalaurs un septiņi maģistri, no kuriem ar visaugstāko vērtējumu - “izcili” - tika novērtēti seši bakalaura un divi maģistra izstrādātie darbi. Bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes” ar “izcili” savus darbus aizstāvēja Māris Lagzdiņš (“Ventspils Augstskolas ziņojuma dēļa aplikācijas izveide viedtālruņiem”) un Kārlis Sergijevskis (“eVLBI pārvaldības platformas papildus funkcionalitātes moduļu izstrāde” (eVLBI skaidrojums – electronic very long baseline interferometry - elektroniskā ļoti garas bāzeslīnijas interferometrijas tehnoloģija, kura tiek pielietota radioastronomijā datu nosūtīšanai un to apstrādei reālā laikā).

Studiju programmā “Elektronika” vērtējumu “izcili” izpelnījās trīs bakalauri: Mārcis Bleiders, Artūrs Orbidāns un Jānis Šate. Pirmie divi darbi ir veltīti Irbenes radioteleskopu atsevišķu būtisku vadības sistēmu mezglu modernizācijai, pielietojot mikrokontrolieru tehnoloģiskos risinājumus. Savukārt J. Šates darba rezultāti izmantojami efektīvai satelītos izvietotas pētnieciskās aparatūras reģistrēto signālu apstrādei. Visi trīs izcilnieki turpinās studijas Ventspils Augstskolas maģistratūrā. Jāpiemin, ka 10 labākie no 20 saņēma Gala pārbaudījumu komisijas rekomendācijas turpināt studijas Ventspils Augstskolas maģistra studiju programmā „Elektronika”.

Savukārt starp maģistriem ar “izcili” tika novērtēts Artūra Stepčenko darbs “Mežu biomasas apjoma noteikšana, izmantojot SAR attēlus”, kura darba rezultāts ir digitāla Kurzemes mežu biomasas apjoma karte, kur katra pikseļa vērtībai atbilst šā pikseļa nosegtajā apgabalā esošo mežu biomasas apjoma vērtība (tonnas uz hektāru), un Jura Poļevska darbs "Nanosatelītu saules paneļu simulatora izstrāde".

Tulkošanas studiju fakultātē šogad aizstāvējās 41 bakalaurs. Profesionālās studiju programmas “Tulkošana vācu – latviešu – krievu/angļu valodā” kursā visaugstāko novērtējumu “teicami” saņēma Dana Baumane, kuras tēma bija “Kriminālprocesuālā terminoloģija vācu un latviešu valodā un ar to saistītās tulkošanas problēmas, balstoties uz VFR likumu par starptautisko tiesisko palīdzību krimināllietās”. Turklāt profesionālās studiju programmas “Tulkošana angļu – latviešu – krievu/vācu valodā” kursā visaugstāko novērtējumu “izcili” saņēma Ieva Zunde par tēmu “Polisemantisku vārdu tulkošana: pamatekvivalenta dominances problēma angļu – latviešu valodas sastādījumā.”

Darbus aizstāvēja arī četri maģistri no kuriem visaugstāko novērtējumu - ”teicami” - saņēma Natālija Dutkeviča par darbu ar tēmu "Dzimumu līdztiesības tiesiskais regulējums Eiropas Savienībā un ar to saistītās terminoloģijas tulkošanas problēmas no angļu valodas latviešu valodā".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: