Šī gada rudens semestrī Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā ar Ventspils pilsētas domes finansiālo atbalstu Ventspils skolu labākiem skolēniem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas un apgūt jaunas interesantas prasmes dabaszinātņu un tehnoloģiju jomā.

Kursā ir paredzētas piecas nodarbības. Pirmā ir paredzēta šā gada 5. oktobrī no plkst. 16:00 līdz 19:00 VeA laboratorijās, kas ir vienas no modernākajām Baltijā. Ik reizi skolēni apmeklē divas nodarbības, katra no tām ilgst divas akadēmiskās stundas. Kursu laikā jaunieši apgūs gan teorētiskās, gan arī praktiskās zināšanas.

 

Kursa „Mūsdienu dabaszinātnēs un tehnoloģijas“ laikā skolēni tuvāk iepazīs mūsdienu teorijas un tehnoloģijas, kā arī aplūkos dažādas tēmas – no lāzeriem līdz mūsdienu mikroskopijai. Jauniešiem, kuri ir ieinteresēti un saskata šajā jomā aicinājumu, būs iespēja iegūt ieskatu mūsdienu dabaszinātņu problēmās un, iespējams, pat pašiem uzsākt meklējumus to risināšanai. Kursa laikā plānots veikt eksperimentus un citus praktiskos darbus. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šādi radošie izaicinājumi ļoti ieinteresē skolēnus, un liela daļa no viņiem labprāt vēlas šo kursu apmeklējumu turpināt.

 

Ideja par dabaszinātņu kursu rīkošanu VeA Mūžizglītības centram sadarbībā ar pašvaldību radās 2008. gadā, jo bieži vien skolēniem dabaszinātņu stundu laikā rodas jautājumi un vēlme iedziļināties noteiktā tēmā, taču skolu mācību plānā laiks tēmas tik plašam tēmas izklāstam nav paredzēts. Tagad atbildes uz šiem jautājumiem jau piekto gadu skolēni iegūst kursa laikā augstskolā, kur nodarbības saistošā formā vada izcils pasniedzējs – Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu nodaļas vadītājs Dr. phys. Jānis Harja.

 

Vidusskolu audzēkņu dalība kursos sekmē viņu redzesloka paplašināšanu eksaktajās zinātnēs, veicina studiju virziena izvēli pēc vidusskolas. To, ka nodarbības ir aizraujošas apliecina fakts, ka katru gadu 3-4 dalībnieki izlemj turpināt mācības Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātē.

 

Kursu noslēgumā skolēni saņems Ventspils Augstskolas sertifikātu, kas apliecinās izglītības programmas apguvi.

 

Pieteikšanās skolās pie dabaszinātnes skolotājiem.

 

Nākamais nodarbību cikls paredzēts pavasarī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: