Rīgas apgabaltiesa 7.jūlijā paredzējusi izskatīt "Yelverton Investment B.V." prasību par tiesībām uz AS "Ventbunkers" akcijām.

Apgabaltiesa šā gada maija sākumā "Yelverton Investment B.V." prasības lietā atļāva trešās personas statusā piedalīties AS "Optima Management", kuras īpašumā ir 1,39% "Ventbunkera" akciju, ziņo LETA.

"Yelverton Investment B.V." prasību vērsusi pret AS "Ventbunkers", Raimondu Grīniņu, Valēriju Godunovu, Mārtiņu Kvēpu un "Gyges Limited", "Steropes Limited", AS "Topmar Baltic Investments" un SIA "Kement", kā arī Britu Virdžīnu salās reģistrētajām kompānijām "Gyges Limited" un "Steropes Limited".

Prasībā lūgts atzīt par spēkā neesošiem vairākus lēmumus un tiesā tiek risināts strīds "starp akcionāriem par tiesībām pārstāvēt akciju īpašniekus". "Yelverton Investment B.V." prasības lietā ir deviņi prasījumi un prasītājs lūdzis atzīt juridiskas tiesības uz "Ventbunkera" akcijām.

Rīgas apgabaltiesa12.aprīlī atstāja spēkā aizliegumu divām ārzonas kompānijām - "Steropes Limited" un "Gyges Limited" - piedalīties AS "Ventbunkers" akcionāru sapulcēs un izlietot tajās jebkādas tiesības, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem piemīt tiesiskiem "Ventbunbkera" akcionāriem.

Apgabaltiesa atcēla iepriekš AS "Ventbunkers" noteikto aizliegumu abas sabiedrības ietvert jebkurā "Ventbunkera" akcionāru reģistrā un akcionāru sarakstos.

Tāpat apgabaltiesa aprīlī atcēla aizliegumu abām kompānijām "uzdoties par to AS "Ventbunkers" akciju īpašnieku, "kuras līdz šim juridiski piederēja un vēl joprojām juridiski pieder "Yelverton Investment B.V."".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: