Ventspils pilsētā vidējā apdrošināšanas iemaksu alga 2011.gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza Ls 449 apmērā, ieņemot pirmo vietu starp Latvijas lielajām pilsētām, liecina Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) apkopotā informācija.

Saskaņā ar likumu „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” apdrošināšanas iemaksu alga — ienākumi, no kuriem saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu" izdarītas valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Atalgojuma līmeņa ziņā secināts, ka Ventspils pilsētā darba ņēmējiem maksā 14.1% virs valstī vidējā atalgojuma, tad seko Jūrmala (12.9%) un Rīga (11.9%), bet zemākais atalgojums ir Daugavpilī, Rēzeknē un Liepājā.

Vidējā apdrošināšanas iemaksu alga dod tiesības sociāli apdrošinātajai personai saņemt valsts pensiju, bezdarba pabalstu, invaliditātes pabalstu, maternitātes pabalstu u.c. valsts pabalstus.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina, ka 2011.gada pirmajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa sabiedriskajā sektorā Ventspilī bija Ls 437 apmērā. Salīdzinot ar 2010.gada pirmo ceturksni, tā pieauga par Ls 8 jeb 1,9%. Starp Latvijas lielajām pilsētām Ventspils pilsēta ieņem 2.vietu aiz Rīgas. Tas skaidrojams ar to, ka Rīgā atrodas vairāk kā 300 valsts un pašvaldības iestādes, tajā skaitā Saeima, Ministru kabinets, ministrijas u.c.

2011.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2010.gada pirmo ceturksni, Ventspils pilsētā pašvaldības sektorā mēneša vidējā bruto darba samaksa palielinājās par Ls 3 jeb 0,7% (no Ls 435 līdz Ls 438). Savukārt, Ventspils pilsētā valsts struktūrās mēneša vidējā bruto darba samaksa palielinājās par Ls 40 jeb 8,9% (no Ls 451 līdz Ls 491).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: