Ventspils pašvaldība nolēmusi aizņemties 428 810 latus veloceliņu izveidošanas un četru ēku energoefektivitātes paaugstināšanas projektu īstenošanai.

Abus aizņēmumu plānots ņemt Valsts kasē uz 10 gadiem, un tie nepieciešami, lai nodrošinātu operatīvos naudas līdzekļus, kas tiks atgūti pēc projektu realizācijas.

Investīciju projekta "Velotūrisma attīstība Ventspils pilsētā" īstenošanai pašvaldba aizņemsies 277 760 latus.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 863 379 latu apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 699 918 lati, valsts finansējums - 18 529 lati un Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 105 082 lati. Pašvaldība finansēs arī projekta neattiecināmās izmaksas - 39 850 latus.

Projekta mērķis ir izveidot Ventspilī kopēju veloceliņu tīklu aptuveni 10 kilometru garumā, uzlabojot infrastruktūru un savienojot starptautisko prāmju termināli ar iecienītiem tūrisma objektiem pilsētā - vecpilsētu, Ostas promenādi, Dienvidu molu, Jūrmalas parku un Piedzīvojumu parku. Darbus paredzēts veikt šogad.

Savukārt investīciju projekta "Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, 2.kārta" īstenošanai pašvaldība aizņemsies 151 050 latus. Projekta kopējās izmaksas plānotas 258 900 latu apmērā, tai skaitā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums ir 211 283 lati, Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums projekta realizācijai ir 37 285 lati, bet 10 332 lati tiks izlietoti kā pašvaldības finansējums projekta neattiecināmajām izmaksām.

Projekta mērķis ir paaugstināt četru Ventspils pašvaldības ēku energoefektivitāti, veicot kompleksus renovācijas pasākumus. Ēkai Raiņa ielā 10, kur atrodas Ventspils Sociālais dienests, Izglītības pārvalde, Dzimtsarakstu nodaļa un Bāriņtiesa, tiks veikta dienvidu un austrumu fasāžu siltumizolēšana, augšējā pārseguma siltināšana, cokola siltināšana, logu nomaiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolēšana, kā arī apkures un siltummezgla sistēmas pārbūve.

Ēkai Andreja ielā 3, kur nākotnē plānots izvietot pašvaldības policiju, veiks ārsienu un bēniņu pārseguma siltināšanu, logu un ārdurvju nomaiņu, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošanu, cokola un pamatu siltināšanu, kā arī ierīkos jaunu ventilācijas sistēmu.

Ēkai Ģertrūdes ielā 16, kur atrodas domes Administratīvās komisijas telpas, paredzēts siltināt ārsienas, veikt jumta seguma remontu un jumta siltināšanu, pirmā stāva grīdas siltināšanu, logu un ārdurvju nomaiņu, cokola un pamatu siltināšanu, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošanu. Tiks ierīkota arī jauna ventilācijas sistēma.

Savukārt pansionāta un bērnu nama "Selga" ēkai Pērkoņu ielā 21 veiks jumta pārseguma papildu siltumizolēšanu, ēkas pamatu cokola daļas siltināšanu, parasto stikla pakešu logu nomaiņu pret stikla pakešu logiem ar selektīvo pārklājumu, kā arī jaunas ventilācijas sistēmas ierīkošanu. Būvniecības darbus plānots sākt vasarā, un projektu paredzēts realizēt šī gada laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: