Latvijas Biznesa inkubatori Liepājā bija pulcējušies pirmajā kontaktbiržā Zaļās tehnoloģijas. Ventspils Biznesa inkubatoru pārstāvēja 4 zaļie uzņēmumi, kas uzrādīja vislabākos rezultātus arī sportā.

Uzņēmums Econia Heatpumps plāno ražot siltumsūkņus zeme–ūdens un ūdens–ūdens, kurus varēs izmantot privātmāju, biroju, dzīvojamo un publisko ēku, noliktavu un citu telpu apsildīšanai. SynGas creators specializējas uz gāzes ieguves tehnoloģijām biomasas sintēzes rezultātā, uz gazifikācijas iekārtu ražošanu un uzstādīšanu. Aquarium projekts projektē uz ūdens peldošās mājas, bet MG Group izgudro detaļas no kompozītmateriāliem sporta un ielas mašīnām.

Līdzās minētajiem Ventspils uzņēmumiem, kontaktbiržā piedalījās operatori un uzņēmumi no septiņiem Biznesa inkubatoriem, kas darbojas visā Latvijā. «Tādu pasākumu mērķis ir pieredzes apmaiņa, iepazīšanās ar jaunākajām un veiksmīgākajām inkubācijas idejām, lietišķo kontaktu izveide starp uzņēmumiem,» skaidro Ventspils Biznesa inkubatora projektu vadītāja Nataļja Lukaša.

Uzņēmēji informēja par viņu izstrādātajiem produktiem un tehnoloģijām. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras speciālisti pastāstīja par pieejamo palīdzību, toskait finansiālo, 2011. gadā.

Pēc kontaktbiržas oficiālās daļas Biznesa inkubatoru komandas piedalījās sporta spēlēs. Saspringtas un intriģējošas cīņas rezultātā titulu kā vissportiskākais saņēma Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubators. Nākošā Biznesa inkubatoru tikšanās paredzēta šovasar Cēsīs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: