Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) piedāvā jaunu risinājumu ģimenes valsts pabalstu palielināšanai - piešķirt ikmēneša piemaksas ģimenēm, kas audzina divus vai vairāk nepilngadīgus bērnus.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai pastāstīja, ka partija piedāvā ģimenēm ar diviem nepilngadīgajiem papildus piešķirt 10 eiro katru mēnesi. Pašlaik ģimenes ar diviem nepilngadīgajiem kopumā saņem vismaz 34 eiro, bet turpmāk kopējais atbalsts būtu vismaz 44 eiro, partijas ieceri skaidroja politiķis.

Lielāku atbalsta pieaugumu VL-TB/LNNK piedāvā ģimenēm, kas audzina trīs vai vairāk nepilngadīgos. "Tā kā šādu ģimeņu skaitliski ir ievērojami mazāk, tad budžeta iespējas pieļauj lielāku atbalstu katrai šādai ģimenei," skaidroja politiķis. VL-TB/LNNK piedāvājums paredz, ka papildus piemaksa ģimenēm ar trīs bērniem būs 66 eiro mēnesī. Par trešo bērnu jau tagad tiek saņemts 34 eiro pabalsts, tādējādi kopējais atbalsts, īstenojot šo piedāvājumu, būtu 100 eiro par trešo bērnu.

Ģimenēm ar četriem nepilngadīgajiem plānots piemaksāt 116 eiro, kas summā ar pašreizējiem pabalstiem veidotu 100 eiro par trešo un 100 eiro par ceturto bērnu. Arī ģimenēm, kurās aug vēl lielāks nepilngadīgo bērnu skaits, summā par trešo un katru nākamo nepilngadīgo ģimene saņemtu 100, skaidroja Dzintars.

Labklājības ministrs Jānis Reirs pauda atbalstošu viedokli par šādu piedāvājumu. Viņš uzsvēra, ka šādi tiktu ievēroti principi, par kuriem iepriekš vienojusies valdība. Viņš piebilda, ka iepriekš izteiktais piedāvājums bija viens no vairākiem variantiem.

Iepriekš Labklājības ministrija (LM) kā vienu no variantiem ģimeņu atbalstam rosināja nākamgad nepalielināt pabalstus, bet ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem piemaksāt 100 eiro mēnesī.

Patlaban pabalsta apmērs par pirmo bērnu ir 11,38 eiro, par otro - 22,76 eiro, par trešo - 34,14 eiro, bet par ceturto un nākamajiem 50,07 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    KaijaMaija 17.10.2017, 13:36:25

    Un ģimenes ar vienu bērnu nav pelnījušas lielāku pabalstu! 11.38!!!! Smieklīgi! Viņiem pašiem nav kauns par saviem lēmumiem? Uz mežu tādus dzīt!

  • 0
    Blondīnīte 18.10.2017, 11:06:51

    Pirmam bērnam vajadzības mazākas kā otram un trešam, nesaprotu šo valsts nostāju. Pirmam vajag vairāk, otram un trešam apģērbs, skolas somas paliek no pirmā bērna. Un ēst ēd visi bērni vienādi vai pirmais vai otrais vai desmitais

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: