Šodien koalīcijā panākta vienošanās atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības priekšlikum pašvaldības iepirkumos atbalstīt vietējos ražotājus un izvēlēties mūsu valstī audzētus un ražotus pārtikas produktus.

Pēc ZZS iniciatīvas šodien sasauktajā sadarbības padomes sēdē tika izskatīti 14 politiskā spēka sadarbībā ar nozares ekspertiem sagatavoti priekšlikumi konkrētiem pasākumiem, lai sniegtu atbalstu vietējiem ražotājiem, kurus skar Krievijas noteiktās sankcijas.

Sadarbības padome atbalstīja ierosinājumus par iepirkumu sistēmas pilnveidošanu, uzdodot Iepirkumu uzraudzības birojam un Valsts kontrolei tuvāko nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par iespējām valsts un pašvaldību iepirkumu dokumentācijā integrēt zaļā iepirkuma vai citus aspektus, kas izslēgtu citu valstu piegādātājus.

ZZS uzskata, ka laikā, kad Krievijas noteikto sankciju rezultātā Latvijas ražotājiem ir būtiski sašaurinājušās preču noieta iespējas, nepieciešams nekavējoties aktīvi rīkoties, lai saglabātu mūsu valsts pārtikas nozari. Līdz ar to ne tikai tiktu saglabāta uzņēmējdarbība, bet arī mazināti riski bezdarba pieaugumam.

ZZS priekšlikumi, kas paredz tūlītēju atbalstu Latvijas ražotājiem, tiks vērtēti arī nākamajā sadarbības padomes sēdē pirmdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: