Pilsētas dome lēmusi par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā” kā viena no svarīgākajām atbalstāmajām jomām Ventspils pilsētā tūrisma attīstības veicināšanā ir viesnīcu pakalpojumu sniegšana. Piešķirot nodokļa atvieglojumus, pašvaldība cer ne tikai saglabāt esošo viesnīcu, viesu namu, kempingu u.c. skaitu līdzšinējā līmenī, bet arī veicināt jaunu uzņēmumu ienākšanu šajā jomā.

 

Viesu izmitināšanas pakalpojumu īpašumu kategorijā nodokļa atvieglojumi 50% apmērā no nodokļa gada summas piešķirti pavisam 10 fiziskām un juridiskām personām par kopējo summu 22.5 tūkstoši eiro. Lielāko atvieglojumu summu saņēma PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” - par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots Ventspils Piejūras kempinga darbībai (10.5tūkst.EUR) un SIA „Viesnīca „Dzintarjūra”” par īpašumiem, kur darbojas viesnīcas „Dzintarjūra” un „Vilnis” (5.4tūkst.EUR). Nodokļa atvieglojumi piešķirti arī par īpašumiem, kur darbojas citas Ventspilī un Kurzemes reģionā atzītas viesnīcas: SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” viesnīca, viesnīcas „Jūras brīze” un „Kupfernams”, jauniešu viesnīca „Ventspils Augstskolas tūristu viesnīca”, kā arī viesu nams „Maija” un „Muiža”. Pirmo reizi atvieglojums tika piešķirts arī par nekustamo īpašumu, kur atrodas viesu nams „13 enkuri”.

 

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi 90% apmērā tika piešķirti SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” par kopējo summu 18.3 tūkstoši eiro par zemi un būvēm - Sporta ielā 5 (tenisa korti, futbola laukumi, skeitparks, vieglatkētikas arēna), Katoļu ielā 40 un Tārgales ielā 5A (futbola laukumi), Brīvības ielā 14 (Sporta nams „Centrs”) un Tārgales ielā 5B (Sporta halle „Pārventa”), Lauku ielā 5 (Ūdens piedzīvojumu parks), Vasarnīcu ielā 58 (Pludmales akvaparks), Tērauda ielā 19 (Airēšanas bāze „Dampeļi”) un īpašumiem Piedzīvojumu parka teritorijā.

 

Kultūras nozarē nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA „Kurzemes Filharmonija” 7.54 tūkstoši eiro apmērā par nekustamo īpašumu Karlīnes ielā 40 (teātra nams „Jūras vārti”), kas tiek izmantots pašvaldības deleģētu funkciju veikšanai kultūras jomā. Atvieglojumu 70% apmērā par zemi un ēkām 2 tūkstoši eiro saņēma arī SIA „Santa-Rema” – šīs sabiedrības īpašumā Pils ielā 28, Ventspilī tiek sekmīgi nodrošināta kinoteātra „Kino Rio” darbība.

Pagājušajā gadā pēc uzņēmēju un iedzīvotāju ierosinājumiem saistošajos noteikumos tika iekļauta jauna nodokļa atvieglojumu saņēmēju kategorija – maksātāji par nekustamajiem īpašumiem, kur tiek sniegti publiskas pirts pakalpojumi. 2014.gadā minētajā kategorijā noteiktais atvieglojums 90% apmērā jeb 742 eiro tika piešķirts nekustamajam īpašumam Kaļķu ielā 10, Ventspilī, kur darbojas publiskā pirts, ko iecienījuši pilsētas labā krasta – Pārventas iedzīvotāji.

 

Lai pretendētu uz nodokļa atvieglojumu saņemšanu, nodokļa maksātājam pašvaldībai ir jāiesniedz motivēts iesniegums un noteikti dokumenti. Pašvaldība vērtē nodokļa maksātāja atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem, kā arī, nodokļa maksātājam nedrīkst būt nekustamā īpašuma nodokļa parādu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā par iepriekšējiem taksācijas periodiem. Juridisko personu juridiskajai adresei jābūt reģistrētai Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, bet fiziskajām personām (īpašniekiem) jābūt deklarētai dzīvesvietai Ventspils pilsētā. Nodokļa atvieglojums netiek piešķirts nodokļa objektiem, kuriem taksācijas gada nodokļa summa ir mazāka par 14 eiro. Gala lēmumu par atvieglojumu piešķiršanu pieņem Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: