Šī gada pirmajos divos mēnešos kravu apgrozījums Ventspils brīvostā palielinājies par 31% salīdzinājumā ar šo laika posmu pirms gada, sasniedzot 5,4 miljonus tonnu, informē Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Šī gada janvārī un februārī Ventspils brīvostā pārkrauti gandrīz 5,4 miljoni tonnu kravu, kas ir par 31% vairāk nekā pirms gada. Divos mēnešos pārkrauti 3 miljoni tonnu lejamkravu, kas ir par 26% vairāk nekā pirms gada. Beramkravu apjoms palielinājies par 54%, sasniedzot gandrīz 2 miljonus tonnu. Savukārt ģenerālkravu apjoms divos mēnešos bijis par 9% mazāks nekā pirms gada jeb 368 tūkstoši tonnu.

Visvairāk ostā pārkrauti naftas produkti – gandrīz 3 miljoni tonnu, kas ir par 26% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Otrs lielākais kravu apjoms bija akmeņoglēm – 1,5 miljoni tonnu, kas nozīmē palielinājumu par 177% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Trešais lielākais kravu veids bija Ro-Ro kravas - 289 tūkstoši tonnu, kas ir par 11% vairāk nekā pirms gada.

Lielākais kravu pieaugums no Ventspils brīvostas termināļiem divos mēnešos bija SIA „Baltic Coal Terminal” - par 110% un AS „Ventspils tirdzniecības osta” – par 90%. Kravu apgrozījums būtiski palielinājies arī lejamkravu termināļiem AS „Ventbunkers” – par 40%, SIA „Ventamonjaks serviss” – par 36%, SIA „Ventall Termināls” – par 32% un SIA „Ventspils Nafta” - par 22%.

Šī gada februārī Ventspils brīvostā pārkrauti 2,3 miljoni tonnu kravu, kas ir par 135 tūkstošiem jeb 6% vairāk nekā pagājušā gada februārī. Februārī ostā pārkrauti 1,4 miljoni tonnu lejamkravu, 732 tūkstoši tonnu beramkravu un 194 tūkstoši tonnu ģenerālkravu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: