Ventspils brīvostas pārvaldes 2018. gada sienas kalendārā izmantoti 12 Latvijas mākslinieku darbi, kuros attēlota Ventspils ostas noskaņa – prāmji, kuģi, romantiskas Ventas un ostas ainavas.

Ventspils muzejs kopš 2010. gada pavasaros rīko glezniecības plenēru “Agrīnais reālisms”, kura laikā mākslinieki agrās pavasara saules gaismā glezno Ventspili. Katrs mākslinieks gleznā izvēlas atainot savu pilsētas vietu, to, kas viņu visvairāk uzrunā un saista. Daudzi kā savu iedvesmas avotu izvēlējušies tieši ostu. Šos darbus arī var ieraudzīt kalendārā.

Kalendāra 12 mēnešiem izmantoti Sarmītes Caunes, Laimdotas Junkaras, Annas Laicānes, Ritas Blaževicas, Agnijas Ģērmanes, Jāņa Kalnmaļa, Alekseja Naumova, Dzintara Adieņa, Aivara Kleina, Signes Vanadziņas, Valērija Baidas un Mārtiņa Krūmiņa darbi. Kalendārs nav pieejams pārdošanā, tas ik gadu tiek veidots kā dāvana brīvostas pārvaldes darbiniekiem un sadarbības partneriem.

Ventspils muzeja Projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite: “Ventspils Brīvostas izdotais kalendārs, kurā izmantots Ventspils muzeja mākslas krājums, ir teicams labas sadarbības piemērs. Muzeja mākslas krātuvē ir daudz brīnišķīgu Ventspils skatu un mākslinieku impresiju, un jauki, ka tos varēs redzēt pēc iespējas vairāk ļaužu. Turklāt Ventspils iestādēm ir iespēja mākslas krātuves priekšmetus arī eksponēt savās telpās, uz laiku deponējot tos no muzeja.”

Pērn plenērs tika rīkots jau astoto gadu. Šo gadu laikā Ventspilī viesojušies vairāk nekā 60 mākslinieki. Šogad glezniecības plenērs notiks no 28. aprīļa līdz 5. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: