Trešdien, 14. augustā, plkst. 19.00 Ventspils Pārventas bibliotēkā uzstāsies Rūdolfa Macata trio.

Trio dalībnieki ir: Rūdolfs Macats - Klavieres (Latvija), Pit Dahm - Bungas (Luxemburga) un Marco Zenini - Bass (Itālija). Koncerts notiks festivāla „Ventspils Groove” ietvaros. Festivālu organizē Ventspils Mūzikas vidusskola un Ventspils Kultūras centrs ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas finansiālu atbalstu.

 

Rūdolfs Macats (pianists) Latvija-Nīderlande

„Manuprāt mūzika skan labi, ja es aizmirstu savu prātu un ļauju kosmiskajai enerģijai peldēt manī, viss, ko man atliek darīt, ir tikai izlaist šo enerģiju caur sevi un izlikt to uz sava instrumenta" (R.Macats). Komponists un pianists Rūdolfs Macats ir viens no latviešu jaunajiem mūziķiem, kurš vairs necenšas sevi ielikt kādos mūzikas stilos vai žanros, viņaprāt viņš sevi jau ir pierādījis kā spožu džeza pianistu. Viņa jaunā mūzika raksturo multikulturāla cilvēka izaugsmi un cilvēka iekšējās telpas atradumus. Rūdolfs Macats ir dzimis Rīgā 1988. gadā. 2009. gadā pabeidza Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļu un iestājās Amstedamas mūzikas konservatorijā.

 

Marco Zenini (bass) Itālija

Dzimis netālu no Romas. Savas mūziķa karjeras sākumā spēlē rokmūzikas ansambļos. Marco pirmie skolotāji bija Luca Barberini un Toni Armetta, kuri iepazīstināja viņu ar plašo džeza mūzikas pasauli. Marco studējis Frosinone konservatorijā, Italijā pie pedagogiem Luca Cola un Gianluigi Zampieri. Sadarbojas ar daudziem mūziķiem Eiropā. Muzikālā izaugsme ir galvenais mērķis Marco dzīvē. Viņa devīze ir būt maksimāli godīgam mūzikā, ka arī atrast balansu starp dvēseli un pratu.

 

Pit Dahm (sitaminstrumenti) - Luksemburga

Pit Dahm bundzinieks, multiinstrumentālists un komponists no Luksemburgas. Pits sāka spēlēt klasiskās perkusijas un klavieres, kā arī mācījās mūzikas teoriju Luksemburgas konservatorijā. Pateicoties viņa tēvam, džeza saksofonistam Paul Dahm iemīl džeza mūziku. Laika periodā no 2005. gada līdz 2009. gadam, Pits studēja pie tādiem skolotājiem un māksliniekiem, kā Guy Cabay, Rainer Kind, Jacques Pirotton, Marc Mangen, Paul Mootz, Gast Waltzing, Klaus Brettschneider, Anise Weyler un Alain Ginter. Pēc Luksemburgas konservatorijas beigšanas, Pits pārceļas uz Amsterdamu, kur viņš šobrīd sadarbojas mūziķiem Martijn Vink, Marcel Serierse, Lucas van Mervijk, Gerhard Jeltes, kā arī vairākiem māksliniekiem Luksemburgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: