Turpmākās dienas Latvijā gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un jau svētdien, 22. novembrī, vietām Latvijā arī dienas laikā gaidāms neliels sals, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tuvākajā diennaktī būtiskas izmaiņas vēl netiek prognozētas - debesis būs apmākušās un pa laikam līs lietus. Sestdien, 21.novembrī, nokrišņu daudzums mazināsies, tomēr joprojām iespējams lietus, kā arī slapjš sniegs. Nokrišņi gan gaidāmi galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos.

Svētdien, 22.novembrī, un pirmdien, 23.novembrī, nokrišņi vairs gandrīz nav gaidāmi, tomēr pazemināsies gaisa temperatūra. Ziemeļu vēja iespaidā reģionā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, līdz ar to naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 5 grādiem, bet dienā tā nebūs augstāka par 0, plus 4 grādiem. Austrumu rajonos sals gaidāms arī dienas laikā.

Sinoptiķi gan norāda, ka vēl aizvien nevar runāt par stabilu ziemas apstākļu iestāšanos, jo nākamnedēļ Latvijas teritoriju atkal ietekmēs plaši cikloni no Atlantijas okeāna. Latvijas teritorijā laika apstākļus atkal noteiks rietumu-austrumu gaisa masu plūsma, kas līdzi nesīs gan brāzmainus rietumu puses vējus, gan arī siltumu un lietu. Sākumā valsts austrumu rajonos vēl gaidāms sniegs un slapjš sniegs, iespējama pat īslaicīgas nelielas sniega segas izveidošanās, taču tam sekos lietus un sniegs ātri vien kusīs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: