Nedēļas pirmajā pusē Latvijā saglabāsies silts un sauss laiks, bet nedēļas izskaņā gaidāmi nokrišņi un stiprs vējš, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ja šodien lielā daļā valsts teritorijas spīd saule, rīt, 3.novembrī, saule uzspīdēs, tomēr ne tik plašā teritorijā. Savukārt turpmākās dienas tā spīdēs vēl mazāk. Prognozes liecina, ka līdz ceturtdienai būtiski nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens vējš.

Naktīs sals joprojām nav gaidāms, un minimālā temperatūra būs pārsvarā plus 2, plus 7 grādi. Savukārt dienas laikā gaiss iesils līdz plus 7, plus 13 grādiem. Mākoņainākās dienās būs par pāris grādiem zemāka temperatūra.

Laikapstākļu maiņa gaidāma nedēļas otrajā pusē - piektdien no rietumiem Latviju sasniegs pirmā lietus mākoņu zona, plašākas nokrišņu zonas ar intensīvāku un ilgstošāku lietu gaidāmas sestdien un svētdien. Ciklona centrs, kas pārvietosies tuvu Latvijai, atnesīs arī spēcīgas vēja brāzmas - svētdien brāzmas var sasniegt pat vētras spēku. Savukārt nākamās nedēļas sākumā un vidū iespējami vēl stiprāki vēji. Pašreizējās prognozes liecina, ka Kurzemē vējš brāzmās var pārsniegt ātrumu 30 metrus sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: