Jaunrades namā aizvadīts vides izziņas spēļu konkursa “Iepazīsti vidi” Ventspils skolu konkursa noslēgums.

Pasākumā skolu komandas prezentēja un izspēlēja pašu izdomātās un izgatavotās izziņas spēles par tēmu „Enerģija”. Galvenais konkursa noteikums – spēlēm jābūt ar izziņas elementiem, un tās izspēlējot jāiegūst zināšanas par energoefektivitātes jautājumiem, kā arī izpratne par vidi un tās problēmām.

 

Ventspils skolu konkursa noslēgumā vērtēšanai tika nodotas divpadsmit vides izziņas spēles, kuras veidojuši skolēni no 1. pamatskolas (skolotāja Guna Razgaite), 2.pamatskolas (skolotāja Inga Šefele), 1.ģimnāzijas (skolotāja Anita Jozus), 4. vidusskolas (skolotājas Inguna Bērzniece un Jana Andersone) un Ventspils Jaunrades nama skolēni (skolotājas Mairita Grebe un Anita Blāze).

 

Žūrijas komisija, izvērtējot skolēnu veidotās spēles pēc to idejas oriģinalitātes un novitātes, vides izglītības satura, izziņas vērtības un spēles atraktivitātes, kā arī ņemot vērā izveidotās spēles kvalitatīvo noformējumu, par labāko atzina Ventspils 2.pamatskolas komandas (Annika Radele, Ivonna Buka, Reinis Grundulis, Krista Kalniete) veidoto spēli „Iegriez elektrību”.

 

Ar šo spēli skolēni pārstāvēs Ventspili konkursa noslēgumā Rīgā. Augstu novērtējumu ieguva arī 1.pamatskolas komandas (Laura Ozola, Antonija Veckrace ) veidota spēle „Uzlādē savu saules bateriju” (skolotāja Guna Razgaite) un 4.vidusskolas skolnieču komandas (Karīna Pērkone, Anna Bērzniece, Kristiāna Freiberga) spēle „Karma” ( skolotāja Inguna Bērzniece).

 

Šādu konkursu nu jau tradicionāli ik pavasari rīko Izglītības ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm. Šogad konkursa mērķis – sekmēt bērnu un jauniešu izpratni par tēmu „Enerģija”. Konkursa koordināciju veica Vides zinību metodiskās apvienības vadītāja, Ventspils 4.vidusskolas skolotāja Inguna Bērzniece.

 

Vides izziņas spēļu konkurss „Iepazīsti vidi” ir viena no vides izglītības aktivitātēm, kas Ventspilī tiek organizēta Zilā karoga kustības ietvaros. 29.janvārī Ventspils pilsētas izglītības pārvalde organizēja jauno vides pētnieku forumu „Skolēni eksperimentē”, bet 9.aprīlī notiks ikgadēja vides olimpiāde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: