Šoziem, kad laika apstākļi bijuši neraksturīgi silti šim gadalaikam, dabas arhitektu – bebru, aktivitātes joprojām rit pilnā sparā, tādēļ cīņu ar šiem grauzējiem iespēju robežās veic “Komunālā pārvalde”.

Bieži bebri tiek manīti Pārventā - Mauru teritorijā. Tur atrasti vairāki bebru mājokļi, bet pagājušogad grauzēji bija iecienījuši Rūpniecības ielu un Kurzemes ielu (pie uzņēmuma Kurekss).

 

Populāras vietas Ventspilī, kur bebri rāda savas arhitekta prasmes, ir arī Vidumgrāvis (pie CSDD) un Bāliņgrāvis (pie lidostas). Pietiekošs ūdens daudzums šajās ūdenstilpēs ir ļoti nozīmīgs ziemas sezonā, lai nodrošinātu slēpošanas kalna „Lemberga hūte” sniega pūtēju pilnvērtīgu darbību. Tādēļ šobrīd īpaša uzmanība tiek pievērsta tieši šīm vietām.

 

Cīņai ar bebriem ir pieejamas vairākas metodes, taču tā kā pilsētas teritorijā medības ir aizliegtas, lai samazinātu bebru populāciju Ventspils pilsētas teritorijā, p/i „Komunālā pārvalde” samazina grauzēju barošanās vietas, attīrot grāvjus no krūmiem un jaucot bebru mājvietas.

 

Bebri rok alas un būvē dambjus, appludinot pļavas un mežus, izskalojot ceļus, veicot izmaiņas dabīgo ūdensteču gultnēs, aizsprostojot grāvjus un caurtekas. Bebru ierastās apmešanās vietas ir grāvji, upes, strauti, ezeri, purvi, dīķi un kūdras purvi. Saskaņā ar Valsts meža dienesta datiem (2011.g.), Latvijā ir vairāk nekā 80 tūkstoši bebru un to skaits pieaug.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: