Vēl visu darba nedēļu būs ziemai neraksturīgi silts laiks, taču laika apstākļu maiņu sinoptiķi prognozē nedēļas nogalē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darbdienās vēl valdīs brāzmaini dienvidu, dienvidrietumu vēji, kas šim reģionam nesīs mitras, bet salīdzinoši siltas gaisa masas. Debesis turpmākajās dienās skaidrosies vien īslaicīgi, bieži ir gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā. Plašākās un intensīvākās nokrišņu zonas Latviju šķērsos otrdien dienā un pēc tam piektdien.

Gaisa temperatūra būs plus 2, plus 8 grādu robežās, vien naktī uz otrdienu, debesīm skaidrojoties, var pazemināties līdz 0, mīnus 1 grāda atzīmei.

Laika apstākļu izmaiņas ir gaidāmas brīvdienās, kad dienvidu puses vējus nomainīs ziemeļu vējš, un Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas. Naktī uz svētdienu teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 4, mīnus 9 grādiem, un arī dienas laikā temperatūra būtiski nepaaugstināsies, jo nākamās nedēļas sākumā sals vēl pastiprināsies.

Sagaidāms, ka pakāpeniski arī sāks veidoties sniega sega, kas gan vēl brīvdienās visu Latvijas teritoriju nepārklās.

Ziemai raksturīgi laika apstākļi Latvijā saglabāsies visu nākamo nedēļu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: