Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma Latvijas Basketbola līgas maču savā laukumā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas uzņems Latvijas Universitātes studentus.

 Abu komandu rēķinā ir vienāds uzvaru skaits – astoņas - , tiesa studenti tās savākuši 16 spēlēs, bet kurzemnieki līdz šim cīnījušies bez zāģiem.

Pirmā abu komandu tikšanās Rīgā notika oktobra beigās un toreiz ventspilnieki pār studentiem izgāza dusmas par zaudējumu "Rudupis" – Gundara Vētras komanda vidēji ceturtdaļā guva 31,2 punktus, visā mačā sametot 125 un uzvarot ar 38 punktu pārsvaru. Pie punktiem šajā mačā tika visi ventspilnieki, bet septiņiem bija pa spēkam punktu ailītē ierakstīt divciparu skaitli. Kopš šī mača BK "Ventspils" basketbolisti tikuši pie vēl trim uzvarām, bet LU spēlētāji – septiņām.

Šo gadu studenti sāka ar uzvaru pret "Valmieras" komandu, kas laikam jau jāuzskata par līdz šim lielāko panākumu šajā sezonā. Rādot skaistu basketbolu, LU komanda vidzemniekus apspēlēja 79:69. Ar double-double šajā mačā izcēlās danku meistars Kristaps Dārgais (14+10), bet pa 17 punktiem Žanim Peineram un Armandam Ošiņam. Jaunajā gadā komandas rēķinā arī uzvar pret Jūrmalu, bet Jelgavā dramatiskā cīņā piedzīvots zaudējums 94:99.

Atšķirībā no pirmās spēles, šoreiz ventspilnieki laukumā varēs doties tiešām labā noskaņojumā, jo šonedēļ izdevies tikt pie pirmā panākuma FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā. Turklāt kādas – viesos, Francijā, papildlaikā! Jācer, ka labo noskaņojumu varēs manīt arī laukumā. Skaidrs, ka tāpat vien LU spēlētāji neko nedāvinās, ko šajā sezonā jau ir pierādījuši, un centīsies cīnīties katrā epizodē.

Vēl jo vairāk tādēļ, ka uz Kurzemi saposušies ap pussimts viņu atbalstītāju. Varbūt BK Ventspils var cerēt uz kaislīgu atbalstu no Ventspils Augstskolas studentu puses? Tā teikt, studentu fanu duelis tribīnēs.

Mačs Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē sāksies pulksten 17, bet 13 laukumā dodies LBL 2 divīzijas komandas VeA un "Liepājas lauvas 2".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: