Japānas galvaspilsētā Tokijā turpinās junioru pasaules čempionāts svarcelšanā. Trīskārtējais U17 Eiropas čempions, Ventspils pašvaldības atbalstītais Ritvars Suharevs šodien summā pacēla 334 kilogramus un ieguva ceturto vietu svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. Bronzai vajadzēja par vienu kilogramu vairāk.

77 kilogramu turnīrā bija pieteikušies 25 juniori. Pirms sacensībām tika izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists iespējams varētu pacelt. Ritvars Suharevs orientējās uz 335 kg summu, kas šajā konkurencē bija ceturtais labākais rādītājs. Par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti kolumbieši Jeisons Lopess (345) un Braians Rodaljegass (340), kā arī uzbeks Šahzods Hudaiberganovs (340).

Raušanā mūsu svarcēlājs pārliecinoši bija sekmīgs visos piegājienos - 147, 151, 154 kg, kas šajā disciplīnā deva trešo vietu. Līderpozīcijā izvirzījās kolumbietis Jeisons Lopess ar 161 kg, bet otro vietu ieņēma ķīnietis Sjaoju Šu (155).

Grūšanas disciplīnā Ritvars bez problēmām tika galā pirmajos divos piegājienos - 175, 180 kg. Pēdējā cēlienā dabūja stieni uz pleciem, taču pirms izšķirošās kustības bija jūtams, ka 184 kg stienis sagādā lielas grūtības. Turpinājumā neizdevās nofiksēt virs galvas, līdz ar to nācās atvadīties no domas par godalgu.

Ritvars Suharevs tādējādi uzrādīja 334 kg summu un ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet bronzu ieguva krievs Vjačeslavs Jarkins, kurš pacēla par kilogramu vairāk. Suharevam par nelielu mierinājumu kalpo mazā bronza raušanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: