LBL Zvaigžņu spēlē interesantā cīņā uzvaru svinēja Leģionāru komandu, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Ventspils aizsargs Vilijs Dīns. Savukārt viņa komandas biedrs Māris Gulbis uzvarēja pat divos konkursos, bet abas Ventspils karsējmeiteņu komandas iekļuva labāko trijniekā.

Latvijas Basketbola līgas 25. Zvaigžņu spēle Ventspilī starp LBL un Leģionāru komandām beidzās neizšķirti 93:93 (pa ceturtdaļām 33:31, 58:52, 81:76), bet uzvarētāju noteikšanai tika izsludināta pēcspēles metienu sērija. Leģionāru intereses tajā aizstāvēja Villijs Dīns, bet LBL izlases – valmierietis Mārtiņš Laksa. Pirmos divus metienus trāpīja abi, bet trešajā sērijā precīzs bija tikai Dīns, nodrošinot uzvaru leģionāriem un sev mača vērtīgākā spēlētāja titulu.

Dīns arī bija rezultatīvākais leģionārs ar 16 punktiem, Folarins Kepmbels iemeta 16, bet Edgars Žeļonis atzīmējās ar 11 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. LBL izlasē balsojuma līderis Kristaps Janičenoks laukumā pavadīja tikai trīs minūtes un punktus neguva, Ronalds Zaķis sameta 11, bet Aigars Šķēle – piecus punktus.

Fantastiskā tālmetienu konkursa finālā triumfēja Māris Gulbis, kurš bija labākais priekšsacīkstēs, bet pusfinālu pārvarēja ar nelielu izbīli. Finālā Māris savāca 23 punktus, bet viņa konkurents Roberts Stumbris pirmajās trīs bāzēs bija perfekts, tomēr finišēja slikti, līdz ar to par tālmetienu karali tika kronēts Gulbis. Vēl pirms tam Māris un Mārtiņš Gulbji bija labākie brāļu konkursā, kāds LBL Zvaigžņu spēlē tiks izspēlēts pirmo reizi.

Karsējmeiteņu konkursā ventspilnieces, gluži tāpat kā pirms gada, startēja ar diviem sastāviem un abi iekļuva labāko trijniekā. Juniores ieņēma trešo vietu, bet pamatspēki ar ļoti krāšņo garo dejo ierindojās otrajā vietā tūlīt aiz Ogres komandas atvestajām dejotājām un dejotājiem. Treneru konkursā Ventspili pārstāvēja Gints Fogelis, bet par uzvarētāju kļuva VEF galvenais treneris Jānis Gailītis, savukārt bumbas triekšanā grozā no augšas labākais bija LBL 3. divīzijas pārstāvis Renārs Bulduris.

LBL Zvaigžņu spēles statistika

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    keda 11.02.2017, 22:18:20

    Beigās zāle jau nu baigi tukšā, lai gan mača beigas izdevās :) Prieks par ventiņpuikām! Dīnu ieskaitot :)

  • 0
    es 12.02.2017, 13:19:31

    Vienīgais mīnuss, ka pasākums ilgst vairāk par 5 stundām - to atzina tie, kuri regulāri nāk uz basketbola spēlēm, nemaz nerunājot par tiem, kuri ikdienā neapmeklē basketbolu.

  • 0
    AN 16.02.2017, 23:02:40

    Viss bija labi, tikai FUI Panfiļonokai (zāle izsvilpa viņu un visu žuriju) un Jefimovskai (zīmējās, nevis palīdzēja karsējām).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: