Motokluba Rodeo komanda pirmajā Latvijas čempionāta posmā, spītējot lietum un sastāva problēmām, tika gan pie individuālām vietām uz goda pjedestāla, gan pie otrās vietas komandu vērtējumā.

Laika prognoze čempionāta pirmajā posmā solīja kārtīgu pārbaudījumu, un meteorologi tiešām nebija kļūdījušies – lietus, vējš, dubļi. Tā ka Misiņkalna trasē Aizputē nācās rādīt ne tikai meistarību, bet arī raksturu.

125 cm3 klasē jauniešiem kvalifikācijā visus, arī spēcīgus igauņus, apsteidza jaunais Rodeo braucējs Toms Babris, bet dubļu finālbraucienos tik labi vairs neveicās. «Pirmajā braucienā starts neizdevās tik labs, jo saskrējos ar Raineru Žuku, tādēļ abi sākām cīnīties no pēdējās vietas. Pēc diviem apļiem jau biju trešajā pozīcijā. Trīs apļus pirms beigām diemžēl pieļāvu kļūdu, kur arī pazaudēju savu trešo vietu un paliku ceturtais. Igauņu sportistiem bija ļoti labs starts – grūti noķert, turklāt pusi braucienu veicu bez brillēm. Otro braucienu uzsāku piektajā pozīcijā, otrajā līkumā ļoti labi izdevās pabraukt garām trim sportistiem, ierindojoties otrajā vietā. Divus apļus braucu aiz Roberta Sauna, līdz viņš kļūdījās un nokrita. Tā visu braucienu centos noturēt pirmo pozīciju. Vadībā jutos diezgan pārliecinoši, protams, jutu, ka aiz muguras ir Hiemagi, bet galvenais bija nepieļaut kļūdas. Uzskatu, ka otrā vieta priekš sezonas sākuma ir laba – esmu apmierināts. Noteikti vēlos teikt paldies ģimenei, komandai un trenerim Dāvim Līvam,» pēc sacensībām komentēja Toms Babris.

Gandarīts ar sasniegto ir arī Rodeo direktors Arvis Sanders: «Neapšaubāmi, prieks par Tomu, lai gan pirmajā braucienā veiksme nebija viņa pusē. Droši vien visvairāk pietrūka tieši pieredzes, jo šādā trasē, šādos smagos braucienos tā ir sevišķi svarīga. Pieredze, protams, nāk ar katru jaunu braucienu, tā ka jāturpina strādāt.»

Lai paātrinātu mačus, šoreiz tika nolemts abas prestižākās klases – MX1 un MX2 – apvienot vienā braucienā, pret ko lielu iebildumu nebija, lai gan ar mazāk jaudīgiem močiem šāds brauciens ir papildu pārbaudījums. Pārbaudījums tas, neapšaubāmi, bija komandai Rodeo, kas čempionātu nevarēja sākt pilnā sastāvā – traumas dēļ starts bija jāizlaiž Dāvim Līvam, veselības problēmas ir arī Kristeram Drevinskim... Par laimi, ierindā pēc smagas traumas izārstēšanas atgriezās igaunis Erki Kahro, kurš visu ziemu cītīgi trenējies, uz starta stājās arī pašreizējais Latvijas MX1 čempions Prīts Ratseps (attēlā), bet saudzīgākā režīmā braukt gatavs bija arī Kristers.

Ratseps spraigā cīņā ar Dāvi Ivanovu divas reizes finišēja otrais, nopelnot sudrabu arī kopvērtējumā, bet Kahro MX2 klasē klājās raibāk. Pirmajā braucienā viņš finišēja trešais, otrajā arī bija gatavs pacīnīties par pjedestālu, taču kritiens šos plānus izjauca – braucienā devītā, bet kopvērtējumā ceturtā vieta. Drevinska uzdevums bija iebraukt desmitniekā un sarūpēt komandai punktus, kas tika paveikts ar uzviju, jo posmā tika izcīnīta sestā vieta.

Summējot dienā paveikto, izrādījās, ka Rodeo braucēji ne tikai nav palikuši bešā, bet pat izcīnījuši otro vietu un no līdera MS Moduls atpaliek tikai par diviem punktiem. Sanders šādos apstākļos izcīnīto sudrabu sauc par panākumu: «Zinot, kāda situācija ar sastāvu bija pirms mačiem un kādi bija braukšanas apstākļi, otrā vieta, protams, ir labs rezultāts. Bijām gatavi dažādiem iznākumiem, bet galu galā esam turpat blakus MS Moduls. Čempionāts ir garš, tā ka priekšā vēl daudzas cīņas.»

Latvijas čempionāta otrais posms 22. maijā risināsies Apē, bet jau šīs nedēļas nogalē Ķegumā risināsies pasaules un Eiropas čempionāta posmi, un Eiropā 125 cm3 klasē startēs Babris, bet Kahro dosies trasē MX2 braucienos. 4. maiju motokrosisti svinēs Valmierā, atklājot Superkausa sezonu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: