Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa otrā posma ceturtajā spēlē otrdien savā laukumā ar 72:69 (15:19, 21:14, 17:22, 19:14) pārspēja vienu no labākajām VTB Vienotās līgas komandām un Čehijas čempionvienību Nimburkas ČEZ.

Līdz ar to ventspilnieki ieguvuši labas izredzes uz sacensību izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Pirmo nopietno izrāvienu mačā veica ČEZ komanda, kad ventspilnieki no 9:5 pamanījās nokļūt iedzinējos ar 9:19. Pirmās ceturtdaļas izskaņā gan ventspilnieki pietuvojās līdz 15:19, noslēdzošos četrus punktus gūstot Artim Atem. Otrās ceturtdaļas sākumā ČEZ saglabāja vadību, bet divas ar pusi minūtes pēc Artjoma Butjankova tālmetiens tika panākts 30:30, kuram pēc tam ar vēl vienu tālmetienu piebalsoja Žanis Peiners. Pēc puslaika "Ventspils" bija vadībā ar 36:33.

Otrā puslaika ievadā Ventspils hallē pazuda elektrība, kas maču lika apturēt uz vairāk nekā desmit minūtēm, bet kopumā duelis turpinājās līdzīgi un pēc trešās ceturtdaļas mājinieki bija iedzinējos ar 53:55. Ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc Kristapa Janičenoka tālmetiena "Ventspils" pārņēma vadību ar 58:56 un turpinājumā to mačā no rokām izlaida vien uz pāris sekundēm. Kaut lielāku pārsvaru par pieciem punktiem mājinieki nepanāca, izdevās noturēt grūtu uzvaru.

Apskati FOTO!

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 14 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Janičenoks, bet pa desmit punktiem sameta Ate un Andrejs Gražulis.

Savukārt ČEZ vienībā ar 22 punktiem atzīmējās amerikānis Maikls Diksons.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: