FIBA Eiropas kausā ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnīja "Ventspils", kas izbraukumā ar rezultātu 81:72 pārspēja sava bijušā trenera Gašperna Okorna vadīto Domžales "Helios Suns". Rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Māris Gulbis.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja "Ventspils" zīmē. Jau spēles sākumā Artis Ate un Andrejs Šeļakovs izvirzīja viesus vadībā ar 4:0 un 7:2, bet ceturkšņa izskaņā Ate trāpīja arī divus tālmetienus, panākot attiecīgi 16:11 un 19:13 un ļaujot ventspilniekiem pārtraukumā doties ar sešu punktu starpību.

Otrās ceturtdaļas ievadā Ate un Damiers Pitss starpību pirmoreiz palielināja jau līdz desmit punktiem (23:13). Taču kurzemnieku uzbrukums iestrēga, slovēņiem viens sekmīgs uzbrukums sekoja otram un ar precīzu tālmetienu nieka dažu minūšu laikā viss deficīts bija atspēlēts (23:23).

Kārlis Muižnieks bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu, un tas atmaksājās. Jau nākamajā uzbrukumā Māris Gulbis ar trejaci atguva vadību (26:23), vēlāk realizēja arī ātro uzbrukumu un vēl vienu tālmetienu, bet vēl pa diviem punktiem pievienoja Kristaps Janičenoks un Alans Viginss (35:26). Pirmo puslaiku ventspilnieki uzvarēja ar 42:34.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem, pietuvojoties vairs tikai līdz mīnus četri (38:42), bet Janičenoka tālmetiens (45:38), Ates caurgājiens (47:40) un Kvemeina Mičela 2+1 (50:40) slovēņu ofensīvu atvēsināja.

"Ventspils" pārsvars sasniedza pat 15 punktus (75:60), tomēr divas minūtes līdz pamatlaika beigām starpība bija vairs tikai pieci punkti (72:77). Vēl vairāk pietuvoties mājinieki gan nespēja, un "Ventspils" svinēja ceturto uzvaru - 81:72. Lai arī "Ventspils" tika pie ceturtā panākuma, bet "Domžale" - pie ceturtās neveiksmes, ventspilnieki vēl teorētiski var izkrist no labāko divnieka, savukārt slovēņiem vēl ir cerības uz otro pozīciju.

Pirmajā aplī "Ventspils" uzvarēja visās spēlēs. Turnīrs tika sākts ar panākumu savā laukumā pār šāvakara pretiniekiem (67:62), pēc tam tika pievārēta Laura Blaua pārstāvētā "Pieno žvaigždes" (100:96), bet riņķa trešajā kārtā ar 92:76 krita arī Polijas "Turow". Kurzemniekiem tagad atlikušas divas mājas spēles – 24. novembrī pret lietuviešiem un 1. decembrī pret poļiem.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: