Pagājušajā mācību gadā no Latvijas skolu spartakiādes finālsacensībām dambretē Bauskā Ventspils 4. vidusskolas komandas U-11 un U-14 vecuma grupās atveda zelta un bronzas medaļas.

Lai šogad nestartētu sliktāk, Ventspils pilsētas un novada skolu labākās komandas tiks noskaidrotas četrās kārtās. Pirmā no tām notika rudens skolēnu brīvlaikā, 29. oktobrī, Ventspils Jaunrades namā.

 

Spartakiādē piedalījās komandas no piecām Ventspils skolām, kā arī no Popes un Tārgales pamatskolām. Visspraigākās cīņas risinājās visjaunākajā - U-11 vecuma grupā. Ar 22 punktiem pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja 4. vidusskolas jaunie dambretisti. Lai gan vairāki vadošie sportisti no iepriekšējā gada „zelta” komandas ir pārgājuši uz nākamo vecuma grupu, paaudžu maiņa ir noritējusi sekmīgi un kārtējā uzvara ir godam nopelnīta. Otrajā vietā 5. vidusskolas komanda ar 13.5 punktiem, bet trešajā vietā ar 7.5 punktiem Tārgales pamatskolas komanda, kura par 0.5 punktiem apsteidza 6. vidusskolas komandu.

 

U-14 vecuma grupā sacentās tikai 4. un 5. vidusskolu komandas. Šajā cīņa pārāka bija 4. vidusskola.

 

U-16 vecuma grupā sacensības notika pirmo reizi. Šajā grupā arī sacentās divas skolas - Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Popes pamatskolas komandas. Pirmo vietu un nopietnas pretenzijas uz ceļazīmi skolu spartakiādes finālsacensībām izcīnīja Popes pamatskolas komanda.

 

Ar medaļām tika apbalvoti arī individuālo sacensību uzvarētāji. U-11 grupā meitenēm pirmajās trijās vietās ierindojās Evelīna Otto (4. vidusskola), Anastasija Martiņenko (5. vidusskola) un Kamilla Salmiņa (4. vidusskola). Zēniem Daniēls Siders (4. vidusskola), Kristers Frīdenbergs (6. vidusskola) un Atis Ērciņš (4. vidusskola). U-14 un U-16 grupu dalībnieki spēlēja vienā grupā. Meitenēm pirmais trijnieks šāds: Neta Kaša, Anda Vīnšteina un Evelīna Gailiša (visas no 4. vidusskolas). Zēniem Māris Smoldzējs (4. vidusskola), Jānis Platais (5. vidusskola) un Emīls Naūmovs (1. ģimnāzija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: