Trešdien, 14. oktobrī, BK "Ventspils" savā laukumā uzņems Aldaris LBL jaunpienācējus un Latvijas/Igaunijas kopīgi veidoto komandu BK "Valka/Valga", kuru vada latviešu speciālists Varis Krūmiņš. Spēles sākums 19:00 un to tiešraidē translēs "LMT Straume".

Šajā sezonā, līdztekus vēl vieniem Aldaris LBL jaunpienācējiem BK "Ogre", Latvijas čempionātā startēs arī Latvijas/Igaunijas kopprodukts - BK "Valka/Valga". Komanda ne tikai piedalīsies mūsu valsts čempionātā, bet arī Igaunijas basketbola līgā. Komandā arī līdzīgās daļās sadalījies sastāvs, 6 ir Latvijas spēlētāji, viņu vidū arī bijušie ventspilnieki - Kristaps Kanbergs un Mārtiņš Berķis, un 6 ir Igaunijas basketbolisti.

BK "Valka/Valga" šobrīd ir Aldaris LBL turnīra līderi, lai gan ir aizvadījuši tikai vienu spēli, kurā savā laukumā pārspēja BK "Jūrmala/Fēnikss" ar rezultātu 67:61 (20:18; 18:20; 13:11; 16:12). "Valkas/Valgas" komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Igaunijas spēlētājs Viljar Veski, bet atlēcošās bumbās Jurijs Aleksejevs, kurš izcīnīja 8 bumbas, viņam arī 10 gūtie punkti, savukārt Mārtiņš Berķis bija 2. rezultatīvākais, gūstot 12 punktus un izcīnot 4 atlēkušās bumbas.

"Ventspils" komanda ir aizvadījusi jau četras Aldaris LBL spēles, no kurām trijās izcīnītas uzvaras un vienā piedzīvots zaudējums. Sezonas pirmajā spēlē ventspilnieki savā laukumā apspēlēja BK „Barons/LDz” (85:65), pēc tam izbraukumā pieveica pagājušās sezonas bronzas medaļas īpašniekus BK „Jēkabpils” (89:62), bet pēdējā mājas spēlē savā laukumā pamatīgi izrēķinājās ar BK „Ogre” (104:51). Tomēr ar zaudējuma rūgtumu nācās atgriezties no Liepājas, kurā piedzīvota sezonas pirmā neveiksme ar rezultātu 66:69. Jāteic, ka tā jau kļūst par savdabīgu tradīciju sezonas sākumā izbraukumā piekāpties "Liepāja/Triobet" komandai.

Šobrīd ventspilnieku komandas rezultativitātes līderis ar 16 gūtiem punktiem vidēji spēlē ir Kvemains Mičels. Viņš arī labākais atdotās piespēlēs - vidēji 4 piespēles katrā spēlē. Savukārt nepārspēts cīņā zem groziem ir Andrejs Šeļakovs, viņa kontā vidēji katrā spēlē 9 atlēkušas bumbas.

Spēles sākums 19:00, tā norisināsies Olimpiskajā centrā "Ventspils", bet spēli tiešraidē varēsiet vērot "LMT Straume".

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: