Šovakar ''Aldaris'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā vienīgā spēle norisināsies Jēkabpils sporta namā, kur vietējā ''Jēkabpils'' uzņems ''Ventspils'' basketbolistus. Komandām tā būs jau otrā spēle čempionātā, bet uzvaru atklāšanas spēlē izcīnīja tikai ''Ventspils'', tādējādi jēkabpiliešiem savu skatītāju priekšā motivācija būs milzīga.

'Jēkabpils'' sezonu iesāka ar spēli viesos pret ''Liepāja/Triobet'' komandu, kuru pagājušajā gadā aizraujošā sērijā pieveica cīņā par bronzas medaļām. Jaunās sezonas ievadā liepājnieki bija spēcīgāki - pēc spēles pirmā puslaika mājinieki bija priekšā ar 37:33, taču spēles otrajā nogrieznī kurzemnieku pārsvars kļuva izteiktāks, un ''Jēkabpils'' piedzīvoja sakāvi ar 73:92. Igora Miglinieka komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija leģionārs Benzors Simons.

Kārļa Muižnieka vadībā ''Ventspils'' sezonu atklāja ar spēli pret Agri Galvanovski un ''Barons/LDz''. Rīdzinieku sastāvā teicamu pirmo ceturtdaļu aizvadīja Deriks Rolands, kā rezultātā ventspilniekiem radās problēmas pēc pirmās ceturtdaļas (17:20), taču atlikušajā spēles daļā ''Ventspils'' meistarības pārākums bija acīmredzams, un komanda svinēja pārliecinošu uzvaru ar 85:65. Kvemeins Mičels guva 16 punktus, bet pa 12 Kristapam Janičenokam un Andrejam Šeļakovam, kuram arī 12 bumbas zem groziem.

Jāatceras, ka pagājušajā sezonā komandas savā starpā tikās LBL pusfinālā, un ''Ventspilij'' lielākās problēmas sagādāja Andrejs Šeļakovs, kuru kurzemnieki šajā sezonā piesaistījuši savas sastāvam. Sērijā ''Ventspils'' pat bija nonākusi iedzinējos ar 1:2, taču atlikušajās divās spēlēs ''Jēkabpils'' resursi bija izsmelti, un toreiz vēl Roberta Štelmahera vadībā ventspilnieki aizcīnījās līdz LBL finālam, kur gan piekāpās Rīgas VEF.

Jēkabpils sporta namā, kur pēdējās sezonas allaž vietējai komandai ir fantastisks atbalsts un sagaidāms, ka tāds tas būs arī šovakar, spēles sākums pulksten 18:30.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: