Sestdien, 25. aprīlī, noslēdzās BK "Ventspils" organizētais turnīrs "Basketvīruss" Ventspils vispārizglītojošo skolu audzēkņiem. Šajā sezonā uzvaras laurus basketbola sacensībās plūca Kristapa Janičenoka un Artjoma Butjankova trenētā Ventspils 6. vidusskola. Karsējmeiteņu konkursā par labākām tika atzītas Ventspils 2. pamatskolas dejotājas.

Šogad turnīrā piedalījās 6 Ventspils vispārizglītojošās skolas - 1.pamatskola, 2. pamatskola, 1. ģimnāzija, 4. vidusskola, 5. vidusskola un 6. vidusskola, kuras katra bija izveidojušas basketbola un karsējmeiteņu komandas. Turnīrā piedalījās skolēni, kuri mācās 7. un 8. klasē. Vienu nedēļu visas komandas BK "Ventspils" spēlētāju un karsējmeiteņu vadībā mācījās apgūt basketbola un dejot prasmes līdz satikās turnīra noslēguma pasākumā, lai sacensībās noskaidrotu labākos.

Basketbola turnīra priekšsacīkstēs tika noskaidrots, ka par 5. vietu cīnīsies 1. ģimnāzija un 5. vidusskola, par bronzas medaļām pagājušās sezonas finālisti - 4. vidusskola un 1. pamatskola, bet zelta spēle notiks starp 6. vidusskolu un 2. pamatskolu.

Spēle par 5. vietu noslēdzās neizšķirti, tāpēc tika nolemts, ka abas komandas iegūs 5. vietu, tāpēc šajā sezonā Māra Gulbja un Mārtiņa Ozoliņa 1. ģimnāzija un Žaņa Peinera un Dāvja Lejasmeira 5. vidusskola ierindojās 5. vietā. Bronzas spēlē 1. pamatskola un viņu treneri Trojs Bārnīss un Artis Ate bija pārāki par pagājušās sezonas čempioniem 4. vidusskolu un izcīnīja turnīra 3. vietu. Niko Gikas un Mārtiņa Meiera trenētajai Ventspils 4. vidusskolai bija jāsamierinās šajā sezonā ar 4. vietu.

Finālā stabilu sniegumu demonstrēja spēcīgā Ventspils 6. vidusskola, kuri savu treneru Kristapa Janičenoka un Artjoma Butjankova vadībā uzvarēja Ventspils 2. pamatskolas komandu. Viņu treneriem Džerajam Grantam un Kristapam Kanbergam tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu un izvirzīties vadībā, tomēr arī sudraba medaļas 2. pamatskolas komandai ir atzīstams sniegums, vēl jo vairāk tāpēc, ka šīs pašas skolas karsējmeiteņu komanda puišu sudrabam pievienoja čempiona titulu.

Karsējmeiteņu konkurss norisinājās pirmo reizi. Katrai komandai bija jāsagatavo dejas priekšnesums vienas minūtes garumā, kā arī uzmundrinošs sauklis. Kā atzina BK "Ventspils" karsējmeiteņu komandas trenere Anita Lapiņa, tad viņa esot bijusi ļoti pārsteigta, ka meitenes tik īsā laikā spējušas sagatavot skatāmus un interesantus priekšnesumus, turklāt vēl padomājušas par akrobātiskiem trikiem un skaistiem tērpiem.

Šogad par čempioni tika atzīta Ventspils 2. pamatskolas komanda, kura tikai ar viena punkta pārsvaru apsteidza 1. ģimnāzijas komandu. 3. vietu izcīnīja Ventspils 6. vidusskola. Visas trīs titulētās komandas balvā saņēma iespēju uzstāties BK "Ventspils" 29. aprīļa pirmajā 1/2 fināla spēlē.

Karsējmeiteņu konkursā 4. vietā ierindojās Ventspils 5. vidusskola, savukārt 5. vieta 4. vidusskolai, bet 6. vieta Ventspils 1. pamatskolai.

Apskati foto no basketvīrusa karsējmeiteņu konkursa!


Visi komandas dalībnieki tika apbalvoti ar komandu kopējām kopbildēm, kā arī saņēma abonementus uz BK "Ventspils" šīs sezonas atlikušajām spēlēm. Katra komanda balvā saņēma arī garšīgu kliņģeri.

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics nobeigumā pateicās visām komandām un viņu skolotājiem par dalību šajā turnīrā un apliecināja, ka arī nākošajā sezonā pavasarī norisināsies jau 3. "Basketvīrusa" turnīrs.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: