Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma priekšpēdējās, devītās, kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 62:76 (12:14, 19:20, 16:15, 15:27) izbraukumā piekāpās Grieķijas klubam Saloniku PAOK, priekšlaicīgi zaudējot cerības uz otrā posma sasniegšanu.

Kaut lielākoties cīņa ritēja līdzīgi, "Ventspils" vadībā spēja izvirzīties vien īslaicīgi. Pēc pirmās ceturtdaļas viesi zaudēja ar 12:14, lielākais deficīts pirmajā puslaikā viņiem bija 26:33, tomēr pēc puslaika Latvijas vienība spēja pietuvoties līdz 31:34.

Arī trešajā ceturtdaļā PAOK gandrīz visu laiku bija vadībā, tomēr pirms pēdējām desmit minūtēm bija priekšā vien ar 47:49. Ceturtajā ceturtdaļā gan beidzot uzvaras kausi nosliecās mājinieku labā, kas jau otrajā minūtē bija priekšā ar 55:47, vēlāk panākot arī 67:55. Kaut "Ventspils" vēl pietuvojās līdz 61:67, pēdējās divās minūtēs PAOK pilnībā nodrošināja sev uzvaru.

Pārliecinoši rezultatīvākais pirmajā puslaikā "Ventspils" komandā ar 17 punktiem bija Dāvis Lejasmeiers, tiesa, 15 no tiem viņš sameta jau pirmajās 20 minūtēs. Tikmēr pa desmit punktiem viesiem guva Akselis Vairogs un Mairs Četmens.

Tikmēr PAOK rindās ar 15 punktiem izcēlās Kevins Lengfords.

Kā ziņots, pirms šīs kārtas apakšgrupā uz atlikušajām divām ceļazīmēm dalībai otrajā posmā pretendēja trīs vienības - PAOK, Podgoricas "Budučnost Voli" no Melnkalnes un "Ventspils". Latvijas klubam šajos mačos bija obligāti nepieciešamas divas uzvaras.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Ventspilī viesi 5.novembrī svinēja uzvaru ar 66:63. Latvijas pārstāvji zaudēja ceturtajā turnīra spēlē pēc kārtas.

Eiropas kausa sezonu "Ventspils" noslēgs ar spēli savā laukumā 17. decembrī pret Zelona Guras "Stelmet" no Polijas.

Pārējās šīs grupas spēlēs trešdien Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas ar 79:76 (17:19, 14:22, 29:16, 19:19) pieveica "Budučnost Voli", bet "Stelmet" savā laukumā ar 71:69 (18:15, 19:13, 14:24, 20:17) samērā negaidīti uzveica Karšijakas "Pinar" basketbolistus no Turcijas.

Pēc deviņām kārtām F grupas līdere ar deviņām uzvarām ir "Lokomotiv-Kubaņ" komanda, bet "Pinar" seko ar sešiem panākumiem. Trešo vietu ar piecām uzvarām ieņem PAOK, bet "Budučnost Voli" seko ar trim panākumiem, turklāt šīs visas četras komandas jau garantējušas vietu otrajā posmā.

Tikmēr "Ventspils" un "Stelmet" kontā ir pa diviem panākumiem.

"Ventspils" komandai šajā turnīrā nebija izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: