15. oktobrī plkst. 19.00 pirmo maču ULEB Eiropas kausā pēc sešu gadu pārtraukuma aizvadīs BK "Ventspils” basketbolisti, kas savā laukumā uzņems nemainīgos Melnkalnes čempionus "Budocnost”.

Lielā basketbola atgriešanās Ventspilī, kur tā būs pirmā spēle šajā sezonā un nav bijusi arī neviena pārbaude spēle, sakritīs ar vēl kādu zīmīgu notikumu, kam svētku atmosfēru vajadzētu tikai vairot. Tā būs arī pirmā spēle atjaunotajā ventspilnieku mājvietā – jauna grīda, jauni tablo, atjaunotas un uzlabotas tribīnes. Protams, galvenās darbojošās personas būs komanda, un te nu jāsaka, ka nekādu dāvana Ventspilī nebūs ieradusies.

 

Protams, Eiropas kausā atrast nejaušus viesus ir grūti, bet "Budocnost" tiešam nav no tiem. Paralēli tam, ka kopumā atzīstami startē ULEB organizētājos turnīros, arī Eirolīgā, melnkalnieši nodarbojas ar savas valsts basketbola vēstures rakstīšanu. Kopš Melnkalne ieguvusi neatkarību no Serbijas, basketbola čempionu godā bijuši tikai "Budocnost" spēlētāji, izcīnot astoņus titulus pēc kārtas. Šajā sezonā komandu pārstāvēs četri nacionālās izlases spēlētāji – Sueds Sehovičs, Vladimirs Dašičs, Aleksa Popovičs un Nikolajs Ivanovičs –, kā arī septiņi leģionāri. Protams, leģions pārsvarā pārstāv kaimiņzemes Serbiju, Slovēniju un Horvātiju (nepieminēt nevar 219 cm slaido horvātu Robertu Rikiču), bet ir arī trīs amerikāņi. Villijam Šīhejam šī būs pirmā sezona Eiropā, J.R. Reinolds pērn triumfēja Francijas čempionātā "Limoges" sastāvā, bet Omars Kuks bija trešais Lietuvā ar "Lietuvos rytas" un noteikti ir zināmākais no amerikāņu trio.

 

Pogoricas komanda jau aizvadījusi trīs mačus jaunajā Adrijas līgas sezonā, visos izcīnot uzvaras. Vispirms ar 65:61 tika apspēlētā serbu "Metalac", otrajā mačā ar 70:62 pieveikta Bosnijas "Igokea", bet vēlā svētdienas vakarā bez ierunām kapitulēja maķedoniešu "MZT Skopje". Pirmajā mačā ar ļoti iespaidīgu sniegumu izcēlās uzbrucējs Sueds Sehovičs, gūstot 20 punktus un izcīnot 10 atlēkušās bumbas, toties Omars Kuks debitēja ar septiņām rezultatīvām piespēlēm. Otrajā spēlē lielākais pienesums punktu ziņā nāca no rezervistu soliņa – 19 punktus sameta uz maiņu nākušais Bojans Subotičs. Sehovičam šoreiz vien septiņi punkti, bet Kuks, sākot spēli starta pieciniekā, guva sešus un trīs reizes asistēja komandas biedriem. Maķedoniešu graušanā atkal lielisks bija Kuks, izdarot astoņas rezultatīvas piespēles, bet rezultatīvākie spēlētāju šoreiz bija meklējami groza apakšā - spēka uzbrucējs Vladimirs Dasičs sameta 15, centrs Darko Planiničs un uzbrucējs Čedomirs Vitkovačs pievienoja 14. Līdz ar to "Budocnost" ir viena no trim komandām, kurām ir tikai uzvaras.

 

Vēl dažus vārdus par komandas galveno treneri Igoru Jovoviču. Vien 32 gadus vecais Jovovičs pēdējā Eiropas čempionātā 2013. gadā Slovēnijā viņš bija izlases galvenā trenera Luka Povičeviča asistents. Šādā amatā viņš 2008. un 2009. gadā bija klāt Eiropas čempionātā U20 vecuma grupā. "Budocnost" vadīšanu viņš pārņēma 2012. gada aprīlī, bet pirms tam sešus gadus bija galvenā trenera asistents. Pēc pagājušās sezonas un diviem tituliem Melnkalnē (kauss un zelta medaļas) līgums tika pagarināts vēl uz vienu gadu.

 

BK "Ventspils” atgriešanas mačs Eiropas kausā sāksies plkst. 19.00, un vērot to varēs ne tikai atjaunotājā Olimpiskā centra Basketbola hallē, bet arī Sportacentrs.com tiešraidē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: