Jau no maija īpašs piedāvājums būs pieejams sporta nama Centrs šautuvē. Ja līdz šim tajā vairāk tomēr apgrozījušies profesionāļi, tagad tiks mēģināts piesaistīt arī ierindas ventspilnieku un pilsētas viesu interesi.

Sporta nams Centrs ir jaunākā no Olimpiskā centra Ventspils sporta būvēm, kas ekspluatācijā tika nodota 2008. gadā. Tobrīd aktuāls bija vēl vienas sporta spēļu zāles jautājums, taču tas nav vienīgais ieguvums. Ar Centru ventspilnieki ieguva arī modernu šautuvi, kādas pilsētā līdz tam nebija. «Dažkārt cilvēki pat brīnās, ka pie mums ir šautuve, bet tie, kas par to zina, nedomā, ka tā varētu būt domāta ikvienam,» spriež sporta nama pārvaldnieks Andris Valerts. No maija vidus situācijai vajadzētu mainīties, jo šautuvē paredzēts jaunievedums, kas tiešām varētu piesaistīt plašākas masas – mērķu komplekss šaušanai ar pneimatisko ieroci jeb gaiseni. Cilvēki, kuri ne gluži vakar pametuši skolas solu, atceras, ka savulaik Ventspilī bija šautuve, kurā varēja šaut pa dažādiem kustīgiem mērķiem, un kas līdzīgs tagad būs arī sporta namā Centrs.

 

Lai arī šaušana pa šādiem mērķiem, protams, ir tikai un vienīgi izklaide, arī tā notiks stingrā uzraudzībā, bet par to rūpēsies instruktors Uldis Jaunsproģis: «Protams, parūpēšos, lai visiem iznāk laba atpūta un jautrība.» Instruktors uzskaita arī šaušanas nodarbību plusus – bērni iemācās disciplīnu, pareizu stāju un arī izpratni par ieročiem. Šaut var sākt apmēram no gadiem sešiem, taču bijuši gadījumi, kad, aprunājoties ar bērnu, nācies vecākiem ieteikt atlikt šo nodomu. Jaunais mērķu komplekss gaisenēm vairāk domāts tieši skolu jauniešiem, bet tas arī var būt tikai sākums. «Ja jaunietim iepatiksies šaušana, viņam būs iespēja nopietnāk to apgūt sporta skolā Spars vai arī nodarbībās pie mums, jau šaujot ar, piemēram, mazkalibra ieroci, pistoli, šauteni,» skaidro Jaunsproģis. Pieredzējušais instruktors arī piebilst, ka šaušana pa kustīgajiem mērķiem var būt interesanta ne tikai jauniešiem: «Pats sākumā uz šo visu skatījos nedaudz skeptiski, bet, kad bija iespēja iemēģināt, nevarēju no šīs nodarbes atrauties. Ir tiešām interesanti!» Starp citu, šādu mērķu kompleksu iespējams arī pārvietot un padarīt par kāda masu pasākuma atrakciju, līdzīgi kā, piemēram, loka šaušanu.

 

Tā kā šautuvi izmanto ne tikai interesenti amatieri, bet arī dāžādu bruņotu formējumu pārstāvji, no 10. maija šautuves izmantošana notiks pēc noteikta grafika. Par to informācija būs iegūstama Olimpiskā centra Ventspils mājaslapā, kā arī uz vietas sporta namā Centrs. Iepriekš piezvanot instruktoram pa tālruni 26549265, var vienoties par citiem laikiem vai, piemēram, grupas apmeklējumu. «Ja atnāksiet lielākā draugu pulkā, parūpēšos, lai šautuves apmeklējums būtu interesantāks, piemēram, sarīkojot kādas nelielas sacīkstes,» Jaunsproģis skaidro, kā šādus apmeklējumus iespējams daudzveidot. Jāpiebilst, ka izmaksas šaušanai ar gaiseni ir tiešām demokrātiskas. Piemēram, desmit lodes maksā 71 centu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: