Krievijas galvaspilsētā Maskavā startējis pasaules čempionāts vieglatlētikā, bet Kuldīgā tika dalītas valsts čempionāta medaļas pusmaratonā, un abi šie pasākumi norisinājās ar mūsu sportistu dalību.

Pasaules čempionātā Maskavā pirmā no Ventspils sportistiem uz starta stājās Lauma Grīva, piedaloties tāllēkšanas maču kvalifikācijas sacensībās. Diemžēl ar tām viņas dalība čempionātā arī beidzās. Pirmajā piegājienā Lauma lēca 6,46 metrus tālu, bet otrajā tam pieplusoja vēl četrus centimetrus. Diemžēl pēdējā mēģinājumā uzlabot rezultātu neizdevās, kas nozīmēja, ka ventspilniece paliek dažus centimetrus no finālā. Kopvērtējumā Laumai 16. vieta 29 sportistu konkurencē.

 

Šodien Maskavā starts paredzēts soļotājam Arnim Rumbeniekam, bet nākamās nedēļas nogalē startēs šķepmetēji, tajā skaitā arī Ventspils atbalstītā Latvijas rekordiste Madara Palameika.

 

Kuldīgā risinājās pusmaratona sacīkstes, kurā arī tika dalītas valsts čempionāta medaļas. Vīriešu konkurencē to visātrāk veica ugālnieks Valērijs Žolnerovičs, distancē pavadot 1:06:53, bet tuvāko sekotāju Jāni Višķeri apsteidzot vien par trim sekundēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: