Ar septiņu valstu klubu dalību aizvadītas virves vilkšanas kluba Velkonis 20. gadu jubilejas sacensības, kurā jubilāri tika pie iespaidīgākās godalgu kolekcijas.

Ventspilī ar divām komandām bija ieradušies tuvākie kaimiņi lietuvieši (Ažuolas, Kristalas), klāt bija arī senie Šveices draugi SINS un beļģu Fam. Janssens, kā arī mūspusē neredzētie itāļu Scorze, nīderlandiešu OKIA un starptautisko maču debitanti Hungarian Hawks no Ungārijas. No Latvijas klubiem klāt bija arī Ozoli, Saldus un Jēkabpils Mustanga jaunieši. Cīņas notika trīs svara kategorijās, bet gandrīz vai visu maču laikā tika arī dotas dāvanas un izteiktas pateicības. Piemēram, pilsētas pašvaldība Velkonim dāvāja simbolistu naudas čeku, kas tālāk būs jāizlieto jaunu formu iegādēm, bet OKIA vilcēji bija sarūpējuši interesantu metāla vilcēju.

Mači sākās ar svara kategoriju līdz 700kg, kurā startēja deviņas komandas. Velkonis un Ozoli šoreiz bija apvienojuši spēkus, tā pie virves sūtot izlases modelim, kuram šogad stāv priekšā cīņas Pasaules spēlēs. Šī komanda saucās Velkonis/Ozoli, bet pārējie abu vienību vilcēji veidoja Ozolus/Velkoni. Abas vienības tika līdz pusfinālam, turklāt tajā arī tikās, bet pārāks izrādījās izlases modelis. Otrā pusfinālcīņā spēkiem mērojas SINS un Fam. Janssens, bet uzvaru divos piegājienos izcīnīja beļģi.

Cīņā par trešo vietu SINS pārspēja Ozolus/Velkoni, bet fināla pirmajā piegājienā līdzjutējiem tika sarūpēta dienas skaistākā spēkošanās, turklāt tas pēc 2:47 minūtēm beidzās ar mājinieku uzvaru. Otrajā vilcienā izlases modelis jau bija krietni pārāks, tā izcīnot uzvaru šajā svara kategorijā.

Otro uzvaru Velkonim sarūpēja jaunā maiņa, U-23 komandu sacensībās svara kategorijā līdz 600 kg. Mūsējie finālā tikās ar Kristalas jauniešiem un lietuviešiem neļāva pat iedomāties par iespējamo uzvaru. Tieši tāpat kā Šveices SINS cīņā par trešo vietu Mustangiem, tā izcīnot jau otro bronzu šajās sacensībās,

Punkts sacensībām tika pielikts ar līdz 640kg smago komandu cīņām, kurā ventspilnieki tika pie sava trešā fināla. Tiesa, atšķirībā no pirmajām divām reizēm, šoreiz ventspilnieki priekšsacīkstēs piedzīvoja vienu zaudējumu, smagā cīņā piekāpjoties OKIA. Tieši nīderlandieši nāca pretī finālā un, vēlreiz nodemonstrējot ļoti saliedētu un precīzu sniegumu, izcīnot uzvaru šajā svara kategorijā. Velkoniem otrā vieta, bet savdabīgu hettriku sasniedza SINS, trešo vietu izcīnot arī šajā svarā.

Līdz ar to velkoņiem pašu jubilejas reizē divas uzvaras un viena otrā vieta, bet pie panākumiem noteikti jāpieskaita arī tas, ka pēc sacensībām viesi atzina, ka pēc pieciem gadiem, kad Velkonis rīkos 25. jubilejas mačus, noteikti būs klāt, ja viņus aicinās. 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: