Šodien Ventspils 2. vidusskolas skolēni pēc pavasara brīvdienām savā klasē ieraudzīs jauku pārsteigumu – „Ventspils nafta termināls” uzdāvinājis un skolēnu brīvdienu laikā uzstādījis klasē interaktīvo tāfeli.

„Ventspils nafta termināls” vadītājs Lars Panclafs atceras: „Lai gan es pats bērnībā Vācijā, gan mani Latvijas kolēģi mācījāmies skolā rakstot uz brūnām un zaļām tāfelēm, tomēr bērni šodien jāgatavo pavisam citai pasaulei, kurā modernās tehnoloģijas ir ļoti svarīga sastāvdaļa – to mēs ikdienā redzam ik uz soļa arī terminālī. Es ceru, ka tāfele, kas ir gan kā datora ekrāns, gan kā skārienjūtīga telefona ekrāns bērniem patiks.” Pancalfs gan nosmej –„ ja "mūsu laikā" būtu bijušās tādas smalkas tāfeles kā tagad – tad skolēnu brīvlaiks man nebūtu nekādi svētki.”

Ventspils 2. vidusskolas direktore Ludmila Volodina stāsta, ka interaktīvā tāfele uzstādīta svešvalodu kabinetā. „Tā palīdzēs skolēniem apgūt angļu un vācu valodu, bet to varēs izmantot arī citu humanitāro priekšmetu skolotāji. Šī mums ir pirmā šāda tāfele tieši humanitāro priekšmetu mācīšanai. Priekšroka, protams, ir tiem mācību priekšmetiem, kuros ir centralizētie eksāmeni,” skaidro Volodina.

Interaktīvā tāfele darbojas gan kā parastā tāfele, uz kuras var rakstīt ar speciālu marķieri, gan kā video projekcijas ekrāns, gan kā liela skārienjūtīga virsma. Uz šādas tāfeles var atvērt un aizvērt programmas vienkārši ar pirkstu spiežot uz programmas ikonas datora darba virsmas projekcijā, var pārlūkot internetu vai šķirstīt dokumenta lapas. Iespējams pasvītrot vai izcelt būtisko tieši uz tāfeles redzamajā dokumenta tekstā – atliek tikai paņemt interaktīvo marķieri un rakstīt vai zīmēt uz tāfeles virsmas.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: