Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atdzimis Jūrkalnes tautas nams

Pēc rekonstrukcijas atklāšanas koncertu rīt piedzīvos Jūrkalnes tautas nams. Jūrkalnieki ir lepni un gandarīti par būvnieku un pašu cilvēku paveikto.

Rīt pastkastes būs tukšas

Latvijas Pasta reorganizācijas dēļ rīt pasta sūtījumus, tai skaitā laikrakstu Ventas Balss vai jebkuru citu preses izdevumu, savās pastkastēs negaidiet. Sestdienas izdevuma vietā turpmāk Ventiņa iznāks pirmdienās.

2.lpp Viedoklis: “Bērnu konveijers”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Dzemdību norisē nekas nav mainījies, ja nu vienīgi to cilvēku attieksme, kuri kontrolē dzemdību procesu. Šie vārdi, kas rakstīti Latvijas dūlu mājas lapā, liek aizdomāties, ko ar ģimenēm dara postpadomju domāšana Latvijas slimnīcās. »

3.lpp.

Arī Ventspilī pirmie dzimst puikas

Vakar slimnīcas vadība sveica šī gada pirmā jaundzimušā bērniņa – puisīša māmiņu. Līdz vakardienas rītam dzima gandrīz tikai puikas. Tas liecinot, ka būs nemierīgs gads.

Atkal kļūsim par brīnuma lieciniekiem

Šovakar, Ziemassvētku priekšvakarā, Ventspils pareizticīgie noslēdz 40 dienu ilgušo pirmssvētku gavēni un gatavojas kļūt par Kristus piedzimšanas brīnuma lieciniekiem un dalībniekiem. Šogad Ventspils pareizticīgo dievnamā, pirmo reizi pēc daudziem gadiem pēc visnakts dievkalpojuma notiks arī svētku nakts liturģija.

Liedags dejo Sniegbaltīti un septiņus rūķīšus

Deju ansamblis Liedags uzsācis savu 20 gadu jubilejas koncertu maratonu. Šīs nedēļas nogalē uz skatuves atgriežas uzvedums Sniegbaltīte un septiņi rūķīši.

4. lpp. Vide. Šī gada dabas simboli

Katru gadu dabas pētnieki un zinātnieki izvirza konkrētā gada dabas simbolus.

2012. gadā godā celti vairāk vai mazāk pazīstami dzīvās dabas pārstāvji.

Gada sākums ūdeņiem bagāts

Pēc Austrumu horoskopa, 2012. gada zīme – Melnais Pūķis – ir saistīta ar ūdens stihiju. Mūsu zemē nenoliedzami, jo Latvijas upes, ezeri un pat vissīkākās tērcītes ir ūdeņiem pārbagātas.

Popē salasa zemestaukus

Ziemassvēkos un Jaungadā ziedošas prīmulas nevienu vairs neizbrīna. Arī pēc eglītes ejot, pamanītas koši dzeltenās gaileņu cepurītes. Taču zemestauki ziemā! Tas nu tiešām ir pavisam nopietni.

5. lpp. Intervija. Stāv par māmiņas un bērna veselību un dzīvību

Vecmātes AIVAS ZEIDMANES pirmā profesija ir farmaceita asistente. Šobrīd viņa auklē trešo bērniņu un pieredzējušu kolēģu vadībā palaikam asistē mājdzemdībās. Drīz Aiva pati būs profesionāla mājdzemdību vecmāte un dūla – sieviete, kas palīdz otrai sievietei pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību periodā. Aiva dzīvo Gārzdē, bet bieži sastopama arī Rīgā, kur darbojas Ģimenes veselības centrā Stārķa ligzda – vada vecāku sagatavošanas skolu un grūtnieču vingrošanas nodarbības, kā arī gatavo placentas preparātus.

6. lpp. Sports. Diane debijā Ventspilij uzvara

Trīs zaudējumu sēriju Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā pārtraucis BK Ventspils, kas izbraukumā Igaunijā ar 82:75 (11:12, 23:16, 23:16, 25:31) pārspēja University of Tartu vienību.

Augstskolā attīstās florbols

Studentu rindās arvien lielāku popularitāti gūst florbols. Pāris gadu laikā ne tikai izveidota Ventspils Augstskolas (VeA) komanda, kas jau otro gadu piedalās arī dažādos turnīros, bet arī ievērojami pieaudzis šīs spēles interesentu un spēlētāju skaits.

7. lpp. Otrā jaunība. Selgā satiekas, iemīlas, precas...

Pansionātā Selga dzīve rit tāpat kā jebkurā lielas ģimenes mājā. Priecājoties par savu iemītnieku veiksmēm un laimīgām pārmaiņām, pārdzīvojot kopā ar viņiem zaudējumus, silti un delikāti uzņemot savā saimē jauniņos. Šīs lielās mājas īpatnība ir tā, ka tās iemītniekiem bieži nākas pārdzīvot zaudējumus. Tomēr, neskatoties ne uz ko, māja vienmēr ir pilna ar saviem mazajiem un lielajiem priekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: