Sākot no šīs nedēļas gardo un veselīgo kārumu – hematogēnu - saņems ikviens donors, kurš mūsu pilsētas slimnīcā nodos asinis.

Šī akcija uzsākta, lai atbalstītu un popularizētu bezatlīdzības asins donoru kustību, un tiek īstenota, Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai sadarbojoties ar Valsts asinsdonoru centru un sabiedrību G.Miežis ārsts.

Sadarbības līgums paredz, ka ikkatrs donors saņems tāfelīti Hematogenas Vita+. Hematogēns ir dzelzi saturošs uztura bagātinātājs. Tam ir labvēlīga ietekme uz asins sastāvu un organismu. Hematogēns ir labs olbaltumvielu un bioloģiski aktīvo vielu avots, tas uzlabo hemoglobīna līmeni organismā, palielina dzelzs rezerves, uzlabo vispārējo tonusu, mazina nogurumu un dod enerģiju. Hematogēns uzlabo vielmaiņas procesus un uzlabo asins veidošanās procesus.

Slimnīcas asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Baiba Griķe atzīst, ka nodaļas darbinieki ir priecīgi par šo žestu un to, ka ir organizācijas, kas novērtē donoru kustību. Hematogēns uzlabos donora pašsajūtu un veselību. Pašsajūtu – jo viņš apēdīs kaut ko garšīgu, veselību – jo tas satur vērtīgus elementus. «Personāls būtu tikai pateicīgs, ja atrastos vēl kādas organizācijas, kas līdzīgā veidā atbalstītu donorus, kuri ar savām asinīm palīdz pilnīgi svešu cilvēku glābšanā,» sacīja Griķe.

Ko saņem donors:

  • donors saņem vieglas brokastis viena lata apmērā;

  • hematogēna batoniņu;

  • naudas kompensāciju par izdevumiem asins apjoma atjaunošanai – trīs latus;

  • donors var izmantot likumā noteiktās brīvdienas saskaņā ar Darba likuma 74. pantā noteikto atlīdzību, ja nodod asinis, iepriekš par to paziņojot darba devējam. Pēc katras asins nodošanas darba devējs piešķir atpūtas dienu, izmaksājot noteikto atlīdzību, vai, pēc donora pieprasījuma, šo dienu pievieno ikgadējam apmaksātam atvaļinājumam;

  • morālu gandarījumu, slimnieku un mediķu pateicību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: