„Nožēlojami, ka bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers savā priekšpēdējā darba dienā radiointervijā pauž viedokli, ka viņa vadītā valstī var manīt mafijas krusttēva ietekmi, līdzīgi kā slavenā literārā darbā. Tas apkauno valsti, tās uzņēmējus, turklāt ignorē starptautisku ekspertu vērtējumu investīciju videi Latvijā,” uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pilsētas domes priekšsēdētājs atgādina, ka populārā britu laikraksta Financial Times aptaujā Ventspils brīvosta ieņem piekto vietu pasaulē kā nākotnes vai perspektīvākā ekonomiskā zona 2010./2011.gadā, kas pierāda, ka Zatlera izteikumi neatbilst patiesībai.

6.jūlijā intervijā „Radio 101” todien vēl Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers teica, ka arī mūsu valstī var runāt par mafijas krusttēva ietekmi, kā tas ir aprakstīts Mario Pjūzo grāmatā par mafiju "Krusttēvs". „Valdim Zatleram ir jāsniedz skaidra atbilde sabiedrībai, ko tieši viņš domāja, izsakot šādu vērtējumu,” uzskata Lembergs, papildinot, ka, „ja Zatlera kungs ir rūpīgi sekojis līdzi norisēm Ventspilī un ir godprātīgs, viņš to nevar teikt par Ventspili, bet šādi vārdi met ēnu uz jebkuru vietu Latvijā”.

Ventspils brīvostas pārvalde jau ziņoja, ka pagājušajā gadā populārā britu laikraksta Financial Times izdevums fDi Magazine veica aptauju „Nākotnes globālās brīvās zonas 2010/11” (Global Free Zones of the Future 2010/11, pieejams internetā: http://www.port-of-charleston.com/charleston/inland/ftzs/documents/Free_Zones_of_the_Future_2010.pdf), kur savā starpā tika salīdzinātas brīvās zonas visā pasaulē. Pēc iegūtajiem rezultātiem Ventspils brīvosta ieņem piekto vietu kā nākotnes vai perspektīvākā zona 2010./2011.gadā. Jāpiemin, ka neviena cita Eiropas zona nebija iekļuvusi pat pirmajā desmitniekā. Savukārt izmaksu efektivitātes ziņā Ventspils brīvosta ierindojas 4.vietā pasaulē, bet nominācijā Labākā ostas zona – 5.vietā pasaulē. Pētījumā atzinību guva arī Ventspils brīvostas mārketings, kas ir atzīts par septīto labāko pasaulē.

Deviņu gadu laikā Ventspilī ir piesaistīti 18 jauni ārvalstu un pašmāju ražojošie uzņēmumi. Kopš 2002.gada, kad Ventspils ražojošajā sektorā strādāja 1185 darbinieki, darba vietu skaits šajā jomā ir divkāršojies, 2011.gadā piedāvājot vairāk nekā 2000 darba vietu. Neskatoties uz ekonomisko krīzi, neviens no Ventspils brīvostas piesaistītajiem uzņēmumiem savu darbību nav pārtraucis. Šā gada augustā darbu Ventspils brīvostā plāno sākt  SIA „Reefer Cargo terminal”, kas nodarbosies ar saldēto pārtikas produktu pārkraušanu. Arī skandināvu māju moduļu ražotne „Bau-How” Ventspilī būvēs jaunu rūpnīcu. Savukārt 1.jūlijā savu jauno ražotni atklāja mašīnbūves uzņēmums SIA „Bucher Schoerling Baltic”. Līdz 2012.gada vasarai plānots uzcelt trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcu "EuroLCDs". Turpinās darbs, lai Ventspilī atvērtu alumīnija profilu ražotni, kas savu darbu varētu sākt pēc pusotra diviem gadiem.

„Tie ir tikai daži piemēri no šodienas realitātes Ventspilī. Vai Zviedrijas, Šveices, Norvēģijas investori dotos uz Ventspili, ja sastaptos šeit ar „mafijas krusttēva ietekmi”? Protams, tā ir tikai viena Latvijas pilsēta. Ja Valdim Zatleram ir informācija par mafijas krusttēviem kādā konkrētā vietā, lai viņš to skaidri pasaka, nevis publiski sēj aizdomas un aizvaino visu Latviju, tostarp Ventspili,” saka Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: