Ventas Balss žurnāliste Dagnija Drungila jau vairākas nedēļas dzīvo Vācijas pilsētā Augsburgā, kur gūst pieredzi vietējā laikrakstā Augsburger Allgemeine. Dagnija uz dienvidvācijas pilsētu devās kā Starptautiska žurnālistu programmas (International Journalists’ Programmes) dalībniece.

Šobrīd rit mana trešā nedēļa Augsburgā un katra diena atnes jaunu pieredzi. Pirmajā nedēļā devos jauniegūtajiem kolēģiem līdzi uz dažādiem objektiem, mani iepazīstināja ar informācijas sistēmu, kādā žurnālisti raksta un publicē paveikto – ļoti ērta un gudri izveidota. Arvien vairāk rakstu savam pamatdarbam Ventas Balsī, jo apzinos, ka četras valsts apmaksātā atvaļinājuma nedēļas paies ātri un atlikušajām nedēļām materiāls jārada laicīgi. Nedēļas nogalēs atliek vairāk laika iepazīt pilsētu, bet arī šeit laikapstākļi pēdējā laikā nelutina. Vietējie apgalvo, – pārāk bieži tā negadās, ka šeit, Alpu pakājē, aprīlī termometra stabiņš noslīd zem nulles un pēc vairākām vasarīgākām nedēļām izcēluši no skapjiem siltākas drēbes.

Instagramā var apskatīt burvīgo dienvidvācijas pilsētu un nedaudz ieskatīties viņas ikdienā.

Uzzināt vairāk par vācu-Ziemeļeiropas sadraudzību un pieteikties, lai kļūtu arī par pagaidu korespondentu ārzemēs var ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: