Mūsdienās, kad arvien biežāka problēma ir dažādas ādas kaites un alerģijas, jāatceras, ka tas ar kāda materiāla tekstilizstrādājumiem saskaras mūsu āda, ir viens no primārajiem aspektiem, kas ietekmē mūsu ādas veselību.

Dabīga materiāla gultas veļa ne tikai uzlabo ādas veselību, tā novērš alerģijas riskus, kā arī spēj uzlabot sejas ādas un matu stāvokli. Par to, kāda materiāla gultas veļas komplekts būs piemērotākā izvēle, ja vēlaties parūpēties par savas ādas veselību un kvalitatīvu nakts miegu, – lasiet šajā rakstā!

Gultas veļas materiāls – noteikti dabīgs! 

Pirmkārt, jāsaprot, ka sintētiska materiāla gultas veļa nebūs pareizā izvēle. Neskatoties uz to, ka sintētika daudz mazāk burzās, ir vieglāk kopjama, taču sintētiska materiāla gultas veļa neelpos, radīs pastiprinātu svīšanu, būs ādai nedraudzīga un var izraisīt ādas problēmu saasinājumus. Dabīgie materiālu, kas visbiežāk tiek izmantoti gultas veļas ražošanā ir kokvilna, zīds, satīns, flanelis un bambuss.

Kokvilna ir viens no populārākajiem audumiem, kas tiek izmantots gultas veļas ražošanā. Izturīga, arī pēc daudzu gadu lietošanas, ja pareizi kopta, kokvilnas gultas veļa saglabāsies lieliskā stāvoklī.

Kokvilnas lieliskās īpašības ir tādas, ka tā ir gaisa caurlaidīga, tātad mazinās svīšanu, tāpat arī pateicoties tam, ka kokvilna labi vada siltumu, tā vasarā atvēsinās un ziemā sildīs. Kokvilnas gultas veļa ir patīkama taustei, mīksta, piemērota cilvēkiem ar jutīgu ādu un alerģijām.

Zīds jau izsenis tiek uzskatīts par greznības un izsmalcinātības simbols. Zīda gultas veļa nebūs lēta, taču tā būs patiesi vērtīgs ieguldījums. Zīdam piemīt hipoalerģiskas īpašības, tāpēc šī materiāla gultas veļu iesaka ne tikai alerģijas slimniekiem, bet arī cilvēkiem, kas cieš no psoriāzes, neirodermatīta, aknes u. c. 

Zīdam piemītošā izteikti gludā struktūra sniedz sejas ādai un matiem izcilu maigumu, tāpēc zīds tiek slavināts kā palīglīdzeklis, lai aizkavētu sejas ādas novecošanos. Zīds ļauj ādai brīvi elpot, samazina svīšanu un ir antibakteriāls, tādejādi nodrošinot Jūsu ādai ideālus apstākļus miegam.

Satīns ir lētāka zīda auduma alternatīva, kas saglabā zīdam raksturīgo eleganto spīdumu un gludo un taustei patīkamo maigumu. Satīns tāpat tiek ražots no kokvilnas, taču atšķiras ar aušanas tehnoloģiju. Satīna gultas veļa ilgi kalpos, materiāla krāsa lieliski saglabājas pat pēc ilgstošas lietošanas un mazgāšanas, kā arī ir viegli kopjama.

Materiāls piemērots alerģiskiem cilvēkiem, lieliska izvēle siltajos gada mēnešos, jo patīkami atvēsina, ir elpojošs un novērš svīšanu.

Foto:Pixels.com/AnnH

Gultas veļa bērniem jāizvēlas īpaši rūpīgi, tāpat jāatceras par pareizu tās kopšanu, izvēloties dabīgus, ādai nekaitīgus mazgāšanas līdzekļus.

Flanelis tiek ieteikts kā materiāls, ko izvēlēties iegādājoties bērnu gultas veļu. Kokvilnas izstrādājums, kam raksturīga silta, patīkama struktūra. Tas ir ļoti mīksts audums, kas, īpaši ziemā, radīs papildus sildošu efektu.

Flanelis ir elpojošs un mitruma caurlaidīgs, taču to ieteicams mazgāt maigākā režīmā. Flanelim raksturīgā maigā, mīkstā pūciņa nomazgājas pēc pāris mazgāšanas reizēm, audumam paliekot mīkstam un izteikti maigam. 

Kur iegādāties jaunu gultas veļu?

Kvalitatīva gultas veļa iegādājama interneta veikalā ksenukai.lv. Gultas veļas komplekti visām gaumēm, plašs materiālu un dizaina sortiments, lieliskas cenas. Tāpat pieejama arī kvalitatīva bērnu gultas veļa! Ielūkojieties ksenukai.lv un izvēlieties sev piemērotāko gultas veļu jau tagad!

Lasi vēl